Krävde $4,500 i återbetalning

Individen i fråga, Ken Lord, pytsade in den (åtminstone enligt undertecknad) bisarra summan pengar i april 2013 och förväntade sig då att spelet skulle släppas senast 2016.

Härom veckan tog han alltså utvecklarna Robert Space Industries till rättegång i Kalifornien för att få sina pengar tillbaka, men där tog det stopp. Inför rättegången hade Lord förberett ett dokument med 77 (!) löften som han menade att RSI brutit, men en skiljedomsklausul i användaravtalet hindrade honom (och alla andra som bidragit) från att ta RSI till rättegång för att bli återbetalad. Domaren lade därför ned rättegången.

Trots förlusten säger Lord i en intervju med Motherboard att han tänker driva ärendet vidare och utforska sina alternativ. Till samma hemsida berättar RSI att man bara betalar tillbaka kunder mer än 30 dagar efter köp "in exceptional cases".

Det visar sig också att Lord lider av multipel skleros, och att han på grund av detta inte kommer kunna spela FPS-delen av spelet:

"My hands shake badly," he said. "I have tremors...They just recently confirmed that you have to do the first-person shooter thing to get through Squadron 42. I can't do that, I just can't do that. So my money's stuck in a game I can't possibly play."

Med andra ord rullar kontroversen på kring det enorma projektet som är Star Citizen.

Känns rimligt att ta med vad det är för skiljedomsklausul? Vad den säger? Spontant känns det rimligt i mina öron då alla features osv i ofärdiga Kickstarter (osv) projekt aldrig är löften utan förhoppningar. Finns ju inte ett Kickstarter-projekt mig vet... 11/10 Det må ha stått klart att FPS är en MÖJLIGHET länge, men hur länge har vi vetat att vi TVINGAS till skiten? Har ärligt talat inte så jädrans mycket koll på skiten längre. Spelet blir alltmer något jag är totalt ointresserad av, tyvärr som sagt även Sq42... 27/07 S H I T D E V 23/07 Grejen är att dommmaren var på hans sida gällande ToS men förkastade det då han gjort massa pledges med nya ToS efter det, så dommaren ansåg han godkännt nya då han donnerat efter flera ggr. 22/07 @Priapsi: Tack för tipset! Den ska jag ta och spana in :) 19/07 Tråkigt med MS, men det har väl stått klart rätt länge att det skulle finnas FPS element? Till och med sedan Kickstartern? Hade han sin MS diagnos under tiden han donerade? Det är ju intressant i sammanhanget då spelet har utvecklats ett tag nu. Kanske... 19/07 Det är många som har fått tillbaka sina pengar pga medicinska anledningar. Var någon som hamnade i en olycka som fick pengarna för att skulle kunna betala sina sjukhus kostnader. Problemet här är att många missbrukar systemet, det är därför CIG kämpar... 19/07 @tricky: Ja, det är ganska ruttet. Kolla på Terms and Conditions May Apply (https://www.imdb.com/title/tt2084953/) om du verkligen vill tappa förtroendet för hur lömskt designat vissa användaravtal är utformade. 19/07 Hans första pledge gjordes innan det var klargjort att det skulle vara förstaperson främst då det var under golden ticket eventet. Men alla hans senare pledges är mycket riktigt efter spelet redan annonserat sin breddning efter alla pengar flödade in. 19/07 @ulrik.borg: Squadron 42 kommer va som Wing Commander, det kan man se på deras vertical slice som dom visade på förra årets citizencon. https://www.youtube.com/watch?v=qcHAfaQh3QE OT: Lite synd för honom att han inte kunde få tillbaka pengarna pga sin... 19/07
Skicka en rättelse