Firar finansierings-milstolpe med mer minne.

I fjol presenterades ett gräsrotsfinansierat projekt som ska ge oss en modern version av den anrika spelkonsolen Atari VCS som hade sin storhetstid på 80-talet. Konsolen ska komma förladdad med en mängd klassiska Atari-spel men ska också kunna köra modern datormjukvara tack vare ett Linux-baserat operativsystem.

När projektet presenterades kallades maskinen Ataribox och då skulle den utrustas med 4 gigabyte RAM-minne. Sedan förbokningarna av konsolen på projektets Indiegogo-sida öppnades upp har finansieringen överstigit 3 miljoner dollar, vilket Atari firar med att dubblera mängden RAM till 8 gigabyte. Själva systemkretsen är en AMD-baserad kombination av processor och grafikkrets.

Atari-systemet ska låta spelare öppna spel med röstkommandon, interagera socialt med andra spelare, titta på videoströmmar från andra som spelar, med mera. Atari ska även lansera en onlinetjänst som ger spelare tillgång till multiplayer-spelande och funktioner som molnlagrade sparfiler.

Målet är att Atari VCS ska börja skeppas till projektets backare under våren 2019. Ett komplett paket med konsolen plus två kontroller ska kosta 329 dollar, eller cirka 2 900 kronor, medan enbart konsolen går loss på 239 dollar, cirka 2 100 kronor.

Källa: Indiegogo

Läs även:

Har förvisso en rgb-moddad 2600 junior men den där konsolen är snygg! 20/07 Hela projektet är en scam. 19/07 Den behöver inte vara varken bra eller billig, skulle jag tro :) 19/07 Oklart om den blir något att ha, men vacker är den. En modern version av tidernas snyggaste konsol - Atari 2600. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Atari2600a.JPG 19/07 Dess hårdvara är varken vidare bra eller billig. Så fortfarande ser jag inte poängen. Men då vill jag poängtera att jag är storsamlare av retromaskiner och deras spel. 19/07 Många har inte spelat Atarispelen och ges nu en chans, utan att tvingas ha en hemskt ful konsol ståendes framme. För dem är det säkert värt. Sen är det ju Linux på den så det kan vara en helt vanlig HTPC samtidigt. Konkurrens är alltid bra. Det är ju... 19/07 Det är just det jag menar. Jag ser ingen anledning att betala för medioker hårdvara bara för att spela gamla Atarispel. Då spelar jag hellre det på originalkonsolen eller ser att de släpper en officiell emulator till nuvarande plattformar. Edit: Min poä... 19/07 Snygg och kul design. Dock knappast något köpsug när den lägger sig närmare priset för en PS4. Vill nog se mer vad den är bra på för de andra funktionerna är ju trevliga men har jag redan streaming/music/browsing fixad så ser inte riktigt vart denna får... 19/07 Spela Atari och ha som snygg Linux-burk? 19/07 Sett till vad man får borde priset vara mer NES Classic Mini än PS4/Nintendo Switch, men finns väl någon som tycker det är värt det för att spela Asteroids. 19/07
Skicka en rättelse