Horizon: Zero Dawn var en stor och positiv överraskning när det släpptes i februari 2017. Spelets utvecklare, Guerrilla Games, var mest kända som Killzone-studion vars senaste titel Killzone Shadow Fall inte hade rosat marknaden direkt.

Att en studio som främst skapat scifi-pangare skulle skapa ett tredjepersonsäventyr i en öppen organisk spelvärld och dessutom berätta en lyckad och intressant narrativ i denna var det inte många som väntade sig, men framgången var total och vid det här laget kan spelet sålt över åtta miljoner exemplar.

En uppföljare bör därmed inte vara allt för osannolik, även om inget utannonserats än. Men sannolikheten har nog hoppat upp ett snäpp till nu när Guerrilla Games studiodirektör Jan-Bart van Beek tweetar att studion har flyttat till nya, större lokaler. Inte nog med detta, personalstyrkan växer från 250 huvud till sanslösa 400 individer.

Med så många huvuden under samma tak är det väl inte helt osannolikt att en uppföljare till Horizon: Zero Dawn är utveckling samtidigt som en annan del av arbetsstyrkan jobbar på en eller flera andra projekt. Huruvida dessa projekt dyker upp på denna eller nästkommande konsolgeneration återstår att se.

Läs även: