På enbart några dagar.

Valve har de senaste dagarna tagit aggressiva åtgärder mot fuskare på deras plattform Steam. Hela 90 000 konton har under veckan plockats bort.

Informationen kommer från PCGamesN som berättar att detta är resultatet av Valves nya antifusk-teknologi. Enligt SteamDB ser vi att siffrorna når rekordhöga mängder under en sådan kort tid. I onsdags bannades 28 400 konton följ av en dubbelt så stor våg dagen efter på 61 500 stycken.

Vad som aktiverade Valves bannhammare är ännu oklart, däremot vet vi att VAC bannar ungefär 100 000 användare om månaden.

@Sisyr: Det känns som att man borde kunna be om benådning efter 5 år, jag menar de ser ju att det är ett vanligt konto: Och något dumt som gjorts när man var fjortis borde inte hänga med tills man blir 30. 24/07 Det finns en hel uppsjö med fusk till konsol. Man brukar oftast använda sig av en USB-sticka för att använda det. Bara att söka på youtube, finns i princip fusk till de flesta FPS spelen på konsol. 23/07 Enl: https://en.wikipedia.org/wiki/Valve_Anti-Cheat så använder över 300 spel VAC. Sedan är det inte sällan som man kan bli bannad i andra system också, många anti-cheats har genom tiderna använt database sharing vilket innebär att man kan bli bannad i... 23/07 Är väl så att man blir bannad från alla VAC-anslutna spel. Vilket egentligen bara är Valves spel eller? Så egentligen gäller det väl bara att man åker ut från Dota, TF2 och CS:GO. 23/07 Tackar för info 23/07 De bannar inte hela konton. Fragzone som har en felaktig text bara. De blir VAC-bannade i spelet och kan inte spela just det från det kontot åtminsyone längre. Egentligen har det inget med Steam att göra heller utan om det nu är i CS:GO de har blivit... 23/07 Spelar ingen roll om så många blir banned kommer bara mer fusk och dem blir bara bättre och bättre, de som kodar fusken vet ju hur man ska göra så de vinner inget pått alls.... fusken dödar alla spel 23/07 Sjukt att de kan banna hela konton för fusk i ett spel. Blockera multiplayer i det spel som det fuskats i kan jag förstå men hela Steam kontot vad i helvete, är det ens lagligt att göra så? Kan tillägga att jag inte fuskar själv:P 23/07 Ryssland eller Kina i topp? 23/07 Skulle vara intressant att se statistik nationsvis. 22/07
Skicka en rättelse