En traditionell konsol, och en renodlad streaming-maskin – enligt källor.

Under Microsoft presskonferens förra månaden gläntade Phil Spencer på dörren till nästa generations Xbox. Hårdvaruteamet arbetade för fullt, berättade han, på nya konsoler. (Ja, i plural.) Tekniksajten Thurrott sade då att de fått nys om arbetsnamnet "Scarlett".

Nu har samma tekniksajt (som hade rätt med Halo Infinite) fått höra ännu mer heta rykten.

  • Microsoft jobbar på två konsoler med planerad release 2020

  • En av dem är en traditionell uppföljare till Xbox One

  • Den andra är en renodlad streaming-maskin

  • Streaming-maskinen sägs kosta runt 100 dollar (dock tillkommer prenumeration)

  • Båda två går under projektnamnet Scarlett

Streaming-maskinen är "designad för företagets kommande streaming-plattform för spel" och kallas internt för Scarlett Cloud, enligt källor. Några specifika siffror för hur kraftfull den, eller den traditionella konsolen, är får vi inte men streaming-maskinen sägs föga förvånande vara mindre kraftfull än en traditionell konsol. Under E3 hintade Phil Spencer om möjligheten att streama spel:

...jobbar hårt med att planera nästa Xbox-konsoler. [...] Cloud-ingenjörer bygger spelstreaming-nätverk för att öppna upp för konsolspelande på vilken maskin som helst.

Rykten, som sagt, men med tanke på planerade releaser 2020 lär vi potentiellt bli varse om de har någon bäring, säg, under E3 2019. Kanske får vi anledning att återkomma tidigare än så?

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Ja, den är sunkig i förhållande till vad den utger sig för att leverera. Sedan att den är relativt bra, är en helt annan sak. Om någon säger åt mig att jag ska få två glassar, och sedan får jag en glass, ja, då har jag ju inte fått det som utlovades.... 27/07 Om det inte är som en konkurrent till Steam Link, så gissar jag på att det är en maskin som låter spelet köras på en server någon helt annanstans och bara tar emot en videoström därifrån. 25/07 Vadå streamingkonsoll? Är det nånting man stoppar in ett spel i eller är det nåt som funkar som nån sorts mellanhand? 25/07 Jag har en Sony Bravia A1 25/07 Netflix problem med låga bitrates är ökända. Kollar ni på en dator så använd er av Edge (IE, ja, faktiskt..) browsern istället för Chrome då den läser in Netflix bättre. 25/07 Kasta in handduken? Måste ni sluta spela helt? Det är väl bara att spela äldre spel och äldre konsoler? 25/07 Nej självklart inte. Det är omöjligt att visa hur dålig bitrate Netflix har på youtube då youtube har sämre. Det videon visar hur man kan se skillnaden mellan hög och låg bitrate så att man förstår att upplösning inte betyder allt. Som jag skrev tidigar... 25/07 Fast så dålig bitrate har dock inte Netflix :P 25/07 Spelar ingen roll vilken tv han har. Ju sämre tv han har ju mindre skillnad han kommer se. Har han en bra tv kommer skillnaden vara som natt och dag. Vad har du för tv? Netflix har låg bitrate på sina filmer / serier och därför mycket sämre kvalite än... 24/07 4k Netflix sunkig kvalité?????,.. vad har du för jäkla budget tv och tittar på,.. absolut inget fel på den kvalitén... 24/07
Skicka en rättelse