Under Microsoft presskonferens förra månaden gläntade Phil Spencer på dörren till nästa generations Xbox. Hårdvaruteamet arbetade för fullt, berättade han, på nya konsoler. (Ja, i plural.) Tekniksajten Thurrott sade då att de fått nys om arbetsnamnet "Scarlett".

Nu har samma tekniksajt (som hade rätt med Halo Infinite) fått höra ännu mer heta rykten.

  • Microsoft jobbar på två konsoler med planerad release 2020

  • En av dem är en traditionell uppföljare till Xbox One

  • Den andra är en renodlad streaming-maskin

  • Streaming-maskinen sägs kosta runt 100 dollar (dock tillkommer prenumeration)

  • Båda två går under projektnamnet Scarlett

Streaming-maskinen är "designad för företagets kommande streaming-plattform för spel" och kallas internt för Scarlett Cloud, enligt källor. Några specifika siffror för hur kraftfull den, eller den traditionella konsolen, är får vi inte men streaming-maskinen sägs föga förvånande vara mindre kraftfull än en traditionell konsol. Under E3 hintade Phil Spencer om möjligheten att streama spel:

...jobbar hårt med att planera nästa Xbox-konsoler. [...] Cloud-ingenjörer bygger spelstreaming-nätverk för att öppna upp för konsolspelande på vilken maskin som helst.

Rykten, som sagt, men med tanke på planerade releaser 2020 lär vi potentiellt bli varse om de har någon bäring, säg, under E3 2019. Kanske får vi anledning att återkomma tidigare än så?