Många förbättringar till Steam i pipen.

Steam har fått Discord en ny chatt-klient. Den släpptes i betaform i juni men är alltså nu släppt "på riktigt". Den innebär ett stort steg framåt med mer flexibla vänlistor, gruppchattar ("gjorda för gaming"), flera kanaler, röstchattar och så vidare. Kort sagt, Steams chatt-klient påminner numer om Discord och med tanke på den tjänstens popularitet är det nog ingen dålig taktik från Valve.

Du kan läsa mer och förkovra dig i alla nyheter kring klienten här, och även om releasen är överstökad innebär den inte slutet. Chatt-klienten krattar banan för framtida Steamförbättringar:

Friends and chat are just the beginning. This update was built using a new UI framework and includes some important architectural improvements under the hood, all of which allow us to make more frequent updates to our web-based Steam components. There are many improvements to the overall Steam experience that we plan to tackle, and your feedback helps us to prioritize what's next.

har pågrund av föräldraskap inte rört steam på rätt länge, men sist hade de gjort en hel del ändringar som var rätt irriterande. Exempelvis en så pass enkel del som att byta användarnamn på steam, så var man tvungen att göra detta via ett externt intern... 26/07 Har med kört betan ett tag. och det ända jag gillar är nya vänner listan. bra skit 25/07 Saknar redan offline läget. <3 25/07 Gillar verkligen att de förbättrar chattsystemet i Steam. Discord i all ära men finns det möjlighet att bara köra Steam, och inte ha igång Discord i bakgrunden som stjäl resurser, så blir jag nöjd. Jag och en polare testade ljudskillnaden och måste säga... 25/07 Steam chatt - idag Naturlig plats om man brukar spela på Steam. Stor potential i att få bättre skydd mot trolls och bottar. Funkar ihop med Steam grupper. Man kan inte ändra rollernas namn. Man kan inte muta varken chatt eller voice. Inte valfri för utv... 25/07 Jo, men det har dom gjort. Nu kan till och med chat klienten dessutom uppdateras utan att resten behövs startas om. Riktigt smidigt. Från vad jag provat är det likvärdigt med Discord på den punkten. Använder ju samma codec så det är ju inte så konstigt.... 25/07 Har bara kollat lite men helt klart en stor förbättring. Ska testa hur bra ljudet är lite senare idag. 25/07 Ligger chattklienten på samma server som steamklienten? I så fall så får jag räkna med att det inte kommer att funka varje Onsdag p.g.a. underhåll på deras servrar :( 25/07 Har kört den ett tag nu och det är grymt skönt att det äntligen uppdaterats... Varit väldigt omodernt väldigt länge. 25/07 Min gissning är att de brytit ur delar av klientuppdateringen och släpper dem som mindre uppdateringar för att inte halka efter (vilket de redan gjort). Det är en ny klient på gång men med Valves utvecklingsfart lär det dröja. 25/07
Skicka en rättelse