För tre år sedan släpptes Metal Gear Solid V: The Phantom Pain och belönades med idel skyhöga betyg (93 procent på Metacritic), men mycket av efterspelet kom att kretsa kring Hideo Kojima, Konamis behandling av honom, och hur den legendariska Metal Gear-skaparen slutligen började om. Och Konami? De fortsatte ... med skräpspelet Metal Gear Survive.

Nu, närmare år sedan den förra uppdateringen, har Konami släppt en uppdatering till Metal Gear Solid V. Den låter dig spela som krypskytten Quiet under FOB-events (Forward Operating Base). Tidigare har hon blott agerat antagonist och senare kompanjon till Snake. Då Quiet andas via huden kan du inte göra något åt uniformen, men Quiet är som sagt en högst kompetent skytt. Hon är dessutom smidig och kan hoppa högt, så du lär ha nytta av henne.

Konami passar också på att trycka in en extra svårighetsgrad till FOB. Vilka deras planer är framöver för Metal Gear vet vi inte, men efter Survive, Silent Hills-nedläggningen och Kojima-kaoset är det svårt att ha några som helst förväntningar.