Det är uppemot 75 miljarder svenska kronor.

Epic Games skulle ha råd att sponsra mitt chokladintag i åtminstone en vecka. Bloomberg rapporterar nämligen att Fortnite-studion värderas till 8,5 miljarder dollar. Tim Sweeney, grundaren av Epic Games, sägs i sin tur vara god för 5–8 miljarder dollar. Det går bra nu.

Fortnite presenterades redan 2011, men tycktes därefter ha kört fast och vi fick inte se skymten av "Minecraft möter Left 4 Dead"-gameplayet (som sedermera blev Fortnite: Save the World) under långa perioder. Och det tog inte fart igen förrän teamet, inspirerade av Playerunknown's Battlegrounds, skapade Fortnite Battle Royale. Resten är pågående spelhistoria.

Fortnite har spelats av 125 miljoner och har under sitt första år som battle royale-spel dragit in miljarder kronor. Det är free-to-play och du behöver inte spendera en krona, men Gamesindustry rapporterar om en studie som säger att 69 procent av alla återkommande spelare har öppnat plånboken, och i snitt spenderat 85 dollar. Enkel matematik säger att det totat blir... en del.

Den grafiska stilen och en generellt barnslig utstrålning är nog det som får de flesta att undvika Fortnite misstänker jag. 26/07 Förstår inte att alla klagar så mkt på fortnite, om man följer spelet så har Epic gjort ett riktigt bra jobb med spelet, uppdateringar släpps kontinuerligt med massa content och ändringar som förändrar metan. Kartan uppdateras varje säsong så den känns... 26/07 Det är svensk tradition att hata det/dem som är framgångsrika! Håller med dig om Epic, utan dem hade hela spelindustrin sett annorlunda ut. 26/07 Ja mycket av upplevelsen får man ju ifrån rogue-like grejen, att du är ute ur leken om du blir dödad, och att adrenalinet pumpar lite extra när du är en av de 3 som är kvar osv. Så kan man klämma ur sig lite 3dmodeller och nätkod (eller göra en asset-fl... 26/07 Det enda jag stör mig på med BR-spel är hur low effort de är, på något sätt, än så långe. Men folk verkar ju inte bry sig om det, utan kan överse med värdelös spelkänsla osv. Fortnite gör nog det dåliga bäst där, helt enkelt. Men det är min åsikt. :) 26/07 I rest my case. 25/07 Stackare, då hatar du väldigt många spel förstår jag,.. EPIC games=unreal engine Epic är fan awesome 25/07 @Prixm: Nope, men ett klassexempel på någon som anser att hans generella "stupid spoiled rich-kid" - attityd som han har, och livsstil utanför musiken där han gärna leker lite thuglife, ofta på vanliga vardagliga människors bekostnad. Gärna med någon... 25/07 Här har vi ett gott exempel på någon som förmodligen också hatar Justin Bieber ända in i själen, bara för att det inte är ens musiksmak. 25/07 Rätt jäkla sanslöst... 25/07
Skicka en rättelse