Epic Games skulle ha råd att sponsra mitt chokladintag i åtminstone en vecka. Bloomberg rapporterar nämligen att Fortnite-studion värderas till 8,5 miljarder dollar. Tim Sweeney, grundaren av Epic Games, sägs i sin tur vara god för 5–8 miljarder dollar. Det går bra nu.

Fortnite presenterades redan 2011, men tycktes därefter ha kört fast och vi fick inte se skymten av "Minecraft möter Left 4 Dead"-gameplayet (som sedermera blev Fortnite: Save the World) under långa perioder. Och det tog inte fart igen förrän teamet, inspirerade av Playerunknown's Battlegrounds, skapade Fortnite Battle Royale. Resten är pågående spelhistoria.

Fortnite har spelats av 125 miljoner och har under sitt första år som battle royale-spel dragit in miljarder kronor. Det är free-to-play och du behöver inte spendera en krona, men Gamesindustry rapporterar om en studie som säger att 69 procent av alla återkommande spelare har öppnat plånboken, och i snitt spenderat 85 dollar. Enkel matematik säger att det totat blir... en del.