Går Activision segrande ur höstens spelkrig?

Trots att termometern dagligen kryper över 30-strecket närmar sig spelhösten. En av de stora duellerna om spelarnas gunst lär utspela sig mellan Battlefield V och Call of Duty: Black Ops 4.

Treyarchs futuristiska CoD-titel fokuserar helt på multiplayer, med traditionella lägen, men också zombier och battle royale. Dices WW2-skjutare har singleplayer och (förstås) multiplayer, och även Battlefield V anammar battle royale-trenden. Både likheter och skillnader, således.

Analysfirman Piper Jaffray (via Wccftech) tror att Activision går segrande ur höstens krig mot EA, och att Black Ops 4 säljer 21,5 miljoner mot Battlefield V:s 16 miljoner. Å andra sidan: med sådana siffror är det svårt att utpeka någon till "förlorare". Black Ops 4 släpps 12 oktober och Battlefield V har release 19 oktober, och det är först däromkring vi får facit.

I samma analys får vi gissningar kring andra heta releaser framöver. Sjunde WoW-expansionen Battle for Azeroth sägs sälja i 4 miljoner och antalet prenumeranter hamnar på 6 miljoner. Ifrågasatta Anthem spås landa på 4,5 miljoner medan Rockstars hett efterlängtade Red Dead Redemption 2 hamnar på 15,5 miljoner. Som sagt: än har vi inte facit.

När jag tänker på den här spel hösten/vintern: https://media.giphy.com/media/3o7buiQeyYFamzRoR2/giphy.gif 27/07 Som de flesta skriver, cod tar nog hem det, men för min egen del slutade cod att locka efter mw2. Jag köper definitivt BF V. 27/07 Hur var det nu, inget av spelen skulle ha Betal-DLC när det kommer till kartor/kartpaket va? Eller var det endast BF:V? Ont: tror CoD säljer fler exemplar som vanligt. 26/07 Om inte RDR2 kommer till PC (samtidigt som konsol) så blir det BFV, i alla fall vad gäller som förstahandsval. Enda dragkraften för mig gällande CoD har varit dess single player, så det blir inget CoD i år. Små solo challenges eller Zombies i CoD lockar... 26/07 För det är ju verkligen en ordentligt urval. ;) Jag kommer att köpa BFV eftersom jag gillade spelet i betan. Betyder det då att det kommer att sälja guld? 26/07 Kommer kanske skaffa BFV på någon rea i framtiden, CoD är HELT ointressant. 26/07 Jag spår att Two-Point Hospital säljer 4 miljarder ex! 26/07 Tror Red dead kommer sälja mest. 26/07 CoD-spelen är helt ute och reser och försöker fånga upp rådande trender och har förlorat sin identitet för många år sedan. BFV behåller nog kärnan och försöker piffa upp vissa saker som man nog ändå kommer tycka är OK. 26/07 Skulle gissa på CoD men för mig blir det BF5. FZ, skulle inte ni kunna höra lite med era kontakter vad BR-modet i BF faktiskt kommer att bestå av? Blir det en del av BF:s existerande gamemodes eller kanske en fristående modul? Det ska bli intressant att... 26/07
Skicka en rättelse