Men redan nedladdade spel är dina att behålla.

Under åren har Electronic Arts bjudit på en rad spel som har varit gratis att ladda ner genom deras Origin-klient. Vi har till exempel kunnat gotta oss åt att kunna ladda ner högkvalitativa titlar som Steamworld Dig, Dead Space, Syberia 2 och Jade Empire. Kalaset verkar emellertid vara över och sidan som en gång huserade kampanjen länkar numera bara tillbaka till Origins startsida.

Spelsajten Polygon har kontaktat EA för en kommentar och fick bekräftat att det inte handlade om ett tillfälligt fel eller sajtunderhåll. Med tanke på den stundande releasen av Origin Accress Premier lutar mycket åt att det handlar om ett strategiskt val från Electronic Arts sida. Så här svarade en talesperson för EA:

Origin On the House has been retired and games will no longer be offered through the program. This change won’t affect any games players downloaded from the service prior to that date — those are theirs to keep forever.

Under E3 2018 visades Origin Access Premier upp för första gången, en pc-exklusiv tjänst som kommer låta prenumeranter få fri tillgång till de senaste EA-spelen vid release. Till exempel ingår kommande storspel som Anthem och Battlefield V i den nya satsningen.

Det sista spelet som EA bjöd på var Peggle som varit gratis att ladda ner sedan april i år.

Skicka en rättelse
Passar betydligt bättre på konsoll, sen ska de vara en handkontroll till detta. Lite sluggish och inte quake-response är del av designen, dvs du är inte övermäktig i spelet. 29/07 Finns väl inga b-spel kvar att ge bort :D:D:D:D:D:D 29/07 Oj, jag installerade det och hatade det, det var för konstig vy eller nåt, och väldigt sluggish. Sen tycker jag iofs också att den typen av spel är lite meh. Smaken är som baken antar jag. 29/07 Tror inte folk kräver att EA ska ge dom spel gratis, Dock sa det sägas att EA har kanske det sämsta ryktet av alla spelföretag, att ge bort gamla spel till folk var enligt mig ett ganska smart drag då jag känner många som rent av bojkottat EA. Det ger... 29/07 Var troligen det enda, resten var mest skit som borde legat kvar i graven. Ubisoft släppte lite mer aaa titlar (även om vissa var strategiskt beslut, för det skulle komma fortsättnig). 29/07 @Luciphear: Håller med 100% 29/07 Om det var fallet hade de nog inte gett ut spel från första början. Jag ser inte varför de ska vara tvingade att fortsätta ge ut spel gratis bara för att de tidigare gjort det. Om vi ställer såna krav på de, är vi då inte lika dåliga kunder som de är... 28/07 Lando: "This deal get's worse every time..." Darth Vader: "Perhaps you think you have been treated unfairly?" 28/07 @Luciphear: jag tänkte mer hur EA ser på det varför ge bort spel när man kan sälja dom. 28/07 Kan tänka mig att.prenumerera hos ea om dom (åter)inför NHL spelen till pc/origin 28/07