När nästa Star Wars-spel från EA presenterades under E3 skedde det under något otypiska former. Speljournalisten Andrea Renée gick ut och satte sig i publiken under EA Play-konferensen och började prata med Vince Campella, chef för studion Respawn som mest är kända för Titanfall-spelen.

Under den ytterst korta intervjun hann herr Campella inte dela med sig särskilt mycket information om den kommande titeln, utöver att den ska heta Jedi: Fallen Order och att det handlar om ett actionäventyr som utspelar sig mellan episod tre och fyra i filmserien. I samband med detta meddelades det också att Respawn och EA siktar på att spelet ska lanseras under 2019, men nu finns det tecken på att det kan bli senare än så.

Tekniskt sett kan det här fortfarande stämma, om än osannolikt.

Under ett telefonmöte med investerare ska EA:s vd Andrew Wilson nyligen meddelat att "Respawn utvecklar Star Wars Jedi: Fallen Order för räkenskapsåret 2020, med fler projekt på gång". Att han nämner räkenskapsåret 2020 gör dock frågan något luddig då det löper mellan 1 oktober 2019 och 30 september 2020, men givet hur lite vi fick veta om spelet i år känns det väl inte helt sannolikt att det släpps om lite mer än ett år.

Star Wars Jedi: Fallen Order får ta upp stafettpinnen efter Amy Hennigs vision som skrotades i samband med att Visceral Games fick packa ihop. Det spelet ska i någon mån leva vidare i en mer öppen spelvärld som kokas ihop av Motive Studios.