Räkenskapsår är otydliga ting.

När nästa Star Wars-spel från EA presenterades under E3 skedde det under något otypiska former. Speljournalisten Andrea Renée gick ut och satte sig i publiken under EA Play-konferensen och började prata med Vince Campella, chef för studion Respawn som mest är kända för Titanfall-spelen.

Under den ytterst korta intervjun hann herr Campella inte dela med sig särskilt mycket information om den kommande titeln, utöver att den ska heta Jedi: Fallen Order och att det handlar om ett actionäventyr som utspelar sig mellan episod tre och fyra i filmserien. I samband med detta meddelades det också att Respawn och EA siktar på att spelet ska lanseras under 2019, men nu finns det tecken på att det kan bli senare än så.

Tekniskt sett kan det här fortfarande stämma, om än osannolikt.

Under ett telefonmöte med investerare ska EA:s vd Andrew Wilson nyligen meddelat att "Respawn utvecklar Star Wars Jedi: Fallen Order för räkenskapsåret 2020, med fler projekt på gång". Att han nämner räkenskapsåret 2020 gör dock frågan något luddig då det löper mellan 1 oktober 2019 och 30 september 2020, men givet hur lite vi fick veta om spelet i år känns det väl inte helt sannolikt att det släpps om lite mer än ett år.

Star Wars Jedi: Fallen Order får ta upp stafettpinnen efter Amy Hennigs vision som skrotades i samband med att Visceral Games fick packa ihop. Det spelet ska i någon mån leva vidare i en mer öppen spelvärld som kokas ihop av Motive Studios.

Som ett Battlefront-spel tycker jag inte det är mycket att klaga på faktiskt. Men jag hade velat se ett mer story-drivet spel likt Outcast eller Jedi Academy. CD Projekt Red, Rockstar, eller Naughty Dog hade gärna fått göra sin tolkning i universumet. 30/07 Byts licensen till UBI eller Activison får vi förmodligen sämre teknisk presentation i form av grafik och ljud, men annars en minst lika casual/mainstream upplevelse av star wars. Problemet är ju att de måste våga göra lite mer nichade och djupa spel.... 30/07 Tjena vad tråkigt det är att se alla dom där stormtroopers och triangelskeppen i alla bilder alltid. Jag förstår att spelen blir begränsade med så lite innehåll. 30/07 Fast så har det väl varit med väldigt många Star Wars-spel? Star Wars Jedi Knight Dark Forces Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy Star Wars Rogue Squadron Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader Star Wars Rogue... 30/07 Jag har inte spelat BF2 på ett halvår men när jag tog upp det nuigen så fastnade jag direkt. Flera nya banor och spelsätt. Gillar det verkligen. 30/07 @Arcadia: :D Det bara rullar av tungan! 30/07 Alltid märkligt med så långa titlar. Vänta bara på Star Wars: Jedi: Fallen Order 2: The Fallen Order Returns. Fast i folkmun kommer det ju givetvis kallas SWJFO2TFOR. 30/07 @Divion: Det skulle också kunna heta kort och gott Jedi: Fallen Order, det är ju inte riktigt som att folk inte skulle förstå Star Wars-kopplingen direkt (finns ju alltid undantag, men överlag är nog Jedi tämligen synonymt med Star Wars). 30/07 Det bästa som kan hända alla oss som älskar Star Wars, är att rättigheterna för att göra spel på varumärket hamnar i någon annans händer än EA. Jag var väl en av få som faktiskt gillade första Battlefront å hade tänkt köpa Battlefront 2 vid release men... 30/07 Inte ens under LucasArts "sämsta" år var SW spelen så här mediokra, EA har visat att det enda som de bryr sig om är grafik, för mycket annat kan jag ärligt talat inte se från de två senaste spelen. De är knappast i klass med spelen som Pandemic gjorde... 30/07
Skicka en rättelse