Trevligt otrevliga nytolkade scener i ny skrud.

Efter många års trånande och fan-remakes eldades Capcom på tillräckligt mycket för att utannonsera en nyversion av gamla skräckklassikern Resident Evil 2. Under årets E3-mässa presenterades Resident Evil 2 Remake med rykande färsk och obehagligt detaljerad presentation tack vare spelmotorn från Resident Evil 7.

Under och efter E3 har vi fått se korta spelsekvenser inifrån polisstationen där äventyret tar sin början, men under mässan Ani-Com & Games Hong Kong har företaget nu visat upp mer gameplay från Playstation 4-versionen av spelet. Sekvensen innehåller inga spoilers för er som ännu inte kämpat er igenom seriens andra del. Utöver klafsäckliga scener får vi även se demonstrationer av gamla favoritmekaniker, exempelvis att panga zombier i knäna.

Tidigare den här månaden pratade The Daily Star med spelets producenter Tsuyoshi Kanda och Yoshiaki Hirabayashi om vad som varit det svåraste med att tolka originalet för en ny generation.

Svaret blev att det svåraste varit att det inte går att komma undan med lika många visuella genvägar som på Playstation 1-tiden. Som exempel nämns att det var lättare att skapa en övertygande gigantisk alligator med den tidens tekniska begränsningar, och att de vid flera tillfällen funderat på om det är bättre att plocka bort innehållet istället för att kämpa med att uppdatera det till en mer "fotorealistisk" presentation.

Ett problem med att ta bort material som är problematiskt är att den nya versionen då skulle kunna krocka med bilden av spelet som dess fantaster har närt sedan spelets lansering. Samtidigt nämner de att det överlag är svårt att skapa en övertygande scen där en "människa slåss mot en gigantisk alligator med kniv", vilket kanske ser aningens lustigare ut är det gjorde i originalversionens presentation.

Resident Evil 2 Remake släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 25 januari 2019.

Skicka en rättelse