Numera är det lätt att tro att alla battle royale-nyheter handlar om megasuccén Fortnite, men ett litet spel vid namn PlayerUnknown's Battlegrounds är också hyggligt framgångsrikt och utvecklaren PUBG Corp .har nyligen presenterat planer för en uppdatering av spelets Xbox One-version som ska tillföra trevliga förbättringar.

PUBG har sedan det först sjösattes varit något av en tekniskt grovhuggen historia, och detsamma gäller versionen för Xbox One som lanserades i fjol. Spelet har förbättrats via uppdateringar efter lanseringen, men det finns fortfarande potential för förbättring och enligt utvecklarna ska några kommande förbättringar innefatta bland annat reducerade laddningstider för Xbox One-versionen.

PUBG Corp. säger sig även gjort laddningen av detaljerade texturer i Xbox One X-versionen bättre. Den enskilt största förändringen i uppdateringen är dock stöd för analoga rörelser via de analoga spakarna. Enligt företagets community-ansvarige är detta den enskilt mest efterfrågade funktionen för Xbox One-versionen.

Den nuvarande kontrollmetoden beskrivs som att de analoga spakarna i praktiken fungerar som om spelaren trycker på ett tangentbord med åtta möjliga riktningar och 45 graders vinkel mellan de möjliga riktningarna spelaren kan röra sig åt. Med den nya uppdateringen på plats ska spelare kunna röra sig fritt i 360 grader med Xbox-kontrollens vänstra analoga styrspak.

Ytterligare detaljer om vad uppdateringen justerar finns att läsa i det officiella blogginlägget där det också meddelas att uppdateringen ska släppas denna vecka.