Segas mer eller mindre legendariske spelskapare Yu Suzuki var minst sagt före sin tid när när han och hans gäng utvecklare gav världen det första Shenmue anno 1999, ett actionäventyr med rollspelsinslag där du som spelare kunde utforska vad som då kändes som en väldigt öppen och levande stad. Spelet släpptes till Dreamcast, och erbjöd således den öppna sandlåde-formeln flera år före Grand Theft Auto III skapade genren i den breda massans sinnen. Shenmue II släpptes till Dreamcast två år senare.

Då Dreamcast fick bita i gräset samma år som Shenmue II släpptes portades spelet till Microsofts rykande färska Xbox-konsol istället, men efter det blev det tyst. Fram till E3 2015 det vill säga, när Yu Suzuki äntrade scenen under Sonys konferens och presenterade Kickstarter-kampanjen för Shenmue III till moderna spelsystem. Tidigare i år blev det också klart att de första två spelen ska släppas i uppdaterade varianter till PC, Xbox One och Playstation 4.

Shenmue III blev tråkigt nog försenat till nästa år, men de uppdaterade föregångarna ska släppas den 21 augusti, om blott tjugo dagar alltså. Sega passar därför på att släppa en kort video där Corey Marshall, röstskådespelaren bakom Ryo Hazukis röst i spelen, går igenom handlingen som ligger till grund för serien. Gammal skåpmat för fans av serien, men användbart för nyfikna spelare som antingen var för unga när det begav sig eller var för coola (Sony) eller lojala (Nintendo) för att ge Dreamcast och Shenmue en chans.