Årets lansering av Pillars of Eternity II: Deadfire var ett av flera exempel på hur de klassiska isometriska rollspelen njuter av en ny gyllene era av framgång. Den massiva mängden speltimmar som kan fås av grundspelet räcker länge nog, men för den som faktiskt lyckats maxa upplevelsen där kommer expansionen Beast of Winter till undsättning.

Beast of Winter utspelar sig i de södra delarna av Deadfire-regionens skärgård. Men till skillnad från de idylliska sinnesbilderna av en skärgård har frost och allmän död och otrevlighet drabbat de levande invånarna. Spelaren tar rollen som Watcher och får i uppdrag av invånarna att ... ja att leda fram domedagen helt enkelt.

Under resans gång kommer du få färdas till Hel, som tillsammans med God of War 2018 lyfter fram helvetet som en kall och frostfylld plats istället för en klassiska eldhärjade varianten. Utöver att slåss mot diverse oheliga monster ska du även få tampas med en uråldrig drake som tydligen är så farlig att gudarna själva fruktar den.

Beast of Winter släpps idag och kan köpas och laddas ner på både Steam och GOG.