Inkluderar allt nedladdningsbart innehåll.

Monolith fick onekligen till en fullträff med Middle-Earth: Shadow of Mordor. Det dynamiska nemesis-systemet kombinerades med en spelvärld pepprad med Tolkien-referenser på ett förnämligt sätt. Uppföljaren Shadow of War var ett kompetent tillskott i serien, men det var inte utan sin beskärda del kritik.

En av de största kontroverserna som inte berörde innehållets kvalitet i sig var kritiken mot användningen av köp i spelet genom mikrotransaktioner, något som exempelvis Youtube-profilen Jim Sterling drivit något av ett korståg mot. Systemet med mikrotransaktioner togs nyligen bort i en uppdatering till spelet vilket lämnar ett kompetent actionäventyr i en öppen spelvärld.

Nu meddelar Monolith att en definitiv version av spelet är på väg. Denna utgåva kommer innehålla samtliga förbättringar som gjorts och allt DLC-material som släppts, vilket bland annat innefattar de två stora innehållstilläggen Slaughter Tribe och Outlaw Tribe.

Den som redan äger Platinum- eller Gold-versioner av spelet kommer automatiskt få tillgång till allt material som ingår i den definitiva utgåvan. Middle-Earth: Shadow of War Definitive Edition blir tillgänglig den 28 augusti.

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Shadow of Mordor var riktigt kul, köpte det på rea. Dock får detta vänta lite till för det kommer en hel del stortitlar i höst jag väljer att prioritera (Dragon Quest XI, Red Dead 2 osv) 02/08 Tråkig att höra. Jag köpte spelet men spelade bara 1 timme då ändringen av knappar var en katastrof, och saker som första spelet hade som var dåligt är kvar, som t.ex. dålig FOV. Kändes helt enkelt som en kopia utav av första spelet, fast sämre, något... 02/08 Kan berätta att tvåan är fan det mest enformiga spelet jag kört. Herregud va fort jag tröttnade. 02/08 Är det bara jag som är lite trött på alla Ultimate, Special, Deluxe, Gold, Platinum, Silver, GOTY, Definitive-editions? Behöva sitta och forska fram vilken som innehåller det färdiga spelet blir tröttsamt i längden... Haha, börjar bli gammal? 02/08 Men för fan då...jag köpte det i måndags :D 02/08 Köpte det på Steamrean men har inte kommit särskilt långt. Gillade aldrig det extremt repetetiva i ettan, så håller mig svalt optimistisk inför tvåan. 02/08 Trevligt, har tänkt att vänta in med att köpa tills det går att köpa för billigare peng. 02/08 Hur är det, slipper man den där långa grinden i slutet nu efter att de tagit bort mikrotransaktionerna? Edit: Ja, det verkar vara mindre grinding nu. Man ska visst få större xp-belöningar från Nemesis-uppdrag, osv. Bra! Jag gillade ettan men skippade... 02/08 @Zidious G: Jag har för mig att det finns ett HD paket som gör saker och ting bättre men är osäker. 02/08 @Zidious G: Det tar all lore och kör i en mixer, äter upp den och skiter ut den och förväntar sig att du ska gilla den. Öppna ytor är borta, det är bara forten (som täcker 1/3 av kartan) och områdena runt dem. Förvänta dig saker som troll-ingenjörer och... 02/08
Skicka en rättelse