Indieäventyret Life is Strange från utvecklarna Dotnod Entertainment överraskade nog många när den började leta sig ut på marknaden i episodiskt format under 2015. Berättelsen om tonårsflickan Max som upptäcker att hon har kraften att spola tillbaks tiden överraskade i hur bra det lyckades skapa spänning, men även hur väl relationen med barndomskompisen Chloe gestaltades i serien.

En speciell upplevelse kräver uppföljning, och i väntan på en riktig uppföljare har vi kunnat spela den Life is Strange: Before the Storm som inte utvecklades av Dotnod själva, men det var inte riktigt samma sak som en proper uppföljare. Vi kunde även fukta strupen med munsbiten The Awesome Adventures of Captain Spirit som kan laddas ner och avnjutas kostnadsfritt.

Men, äventyrsgudarna lyssnar, och Dotnod har släppt ifrån sig en ack så kort men ack så naggande god trailer för Life is Strange 2. Det enda som kan skönjas i trailern är att poliser råkar ut för individer med någon form av superkrafter, och att assistans behövs.

Hypen är rejäl, och vi behöver inte vänta länge på en mer matig presentation. Den 20 augusti, dagen före Gamescom-mässan drar igång, ska Square Enix visa upp spelet i större detalj. Spelet i sig ska släppas den 27 september.