Free-to-play kan exempelvis få undantagstillstånd.

Nintendos onlinetjänst för spelkonsolen Switch ska göras tillgänglig så snart som nästa månad, men trots detta vet vi inte mycket mer än att den kommer bli billigare än konkurrenterna och att Nintendo nyttjar smartphone-appar för vissa delar av funktionsutbudet.

En sak vi vet är att online-spelande inte kommer vara gratis från och med att tjänsten drar igång i september, men detta gäller kanske inte alla titlar. En uppmärksam medlem i Resetera-forumet har upptäckt en formulering i eShop-affären som antyder att spel kan ha flerspelar-stöd över internet utan krav på prenumeration på onlinetjänsten.

To use online services you must have access to a wireless internet connection. Some online services may not be available in all countries. From the full launch of the Nintendo Switch Online membership service in 2018, online play requires a paid membership.

Som referens anges beskrivningen av Minecraft för Switch, där det tydligt står i beskrivningen att prenumeration på onlinetjänsten kommer krävas när den träder i tjänst. Det forummedlemmen har upptäckt är ett antal free-to-play-spel som beskriver krav på internetuppkoppling, men inget krav på prenumerationstjänsten.

Vad detta innebär för onlinespel överlag är svårt att säga. Det kan vara så att endast free-to-play-spel är undantagna från prenumerationskrav, men det kan också vara så att utvecklare har valmöjligheter runt onlinestöd. I september vet vi helt enkelt.

Nintendo Switch Online ska utöver möjligheten till flerspelarstöd över internet också ge prenumeranter tillgång till ett utbud av klassiska NES-spel. Vid lanseringen kommer 20 titlar finnas tillgängliga och fler kommer läggas till över tid. Det finns fyra olika medlemskapstyper, tre individuella och ett familjeabonnemang, men svenska prisnivåer för dessa är inte officiella ännu.

Haha, exakt samma sak som jag tänkte på i samband med att dom sa att man behövde mobilen till online. Som att skjuta sig själv i foten litegrann :-) 05/08 Vilket flopp det kommer bli för Switch om det kommer kosta att spela online! Det är själva fördelen med Nintendo vs Xbox och Playstation! Vet inte hur många av mina Xbox kompisar som inte förnyar sitt xbox live efter de spelat klart ett spel och sedan... 05/08 Jo, men min poäng var väl att Nintendo redan kommer tjäna massor med pengar på eShoppen och sina sociala features även utan sub fee... så det känns lite magstarkt av dom att kräva den ändå. Men det kanske är befogat av någon mer komplicerad anledning... 03/08 Till konsolerna har de ju möjlighet att ta betalt eftersom de har ensamrätt på plattformen. Skulle steam införa något sånt skulle de antagligen förlora väldigt många av sina användare över en natt är ju inte direkt som att steam tillför något vettigt... 03/08 Man får nog betala för att dom vill ha lite koll och kontroll på ruljansen. Till skillnad mot steam vill väl inte konsoltillverkarna att det blir rena vilda västern i deras nät. 03/08 Begriper egentligen inte vart det kommer ifrån att man ska betala en månadsavgift för access. Samma tjänst tillhandahåller ju t.ex. Steam på PC utan extra kostnad, såvitt jag vet har dom gått all in på VR i typ 7 år nu med mellan tummen o pekfingret ber... 03/08 Är garanterat en summa som är medvetet satt lågt för att locka spelare som senare kommer höjas. Kanske ett år senare men det kommer förmodligen ske en prishöjning. 03/08 Har switch och gillar den, men krävdes en pro controller då de joy cons jag fick med inte hade speciellt bra "connection" tappade ofta vid bara 2-3 meters avstånd. Vad jag inte tycker är ok mede denna onlinetjänst är att den behöver smartphone appar för... 03/08 Vad kostar ändå 1-års online membership på Switch? Typ 150 SEK? Inte ett dugg problem imho så länge servrarna till spelen med onlinestöd har OK ping. 03/08
Skicka en rättelse