Men säger inte mycket mer än så.

Bioware är en välrenommerad rollspelsfabrik vars väggar hyser några av de mest uppskattade spelserierna i mannaminne. Dragon Age, Mass Effect, Baldur's Gate, Star Wars: KOTOR och Neverwinter Nights är några exempel på serier som har närmast legendarisk status för rollspelsfantaster.

Trots att företaget ligger bakom några av genrens bästa spel har inläggen i dessa serier varit av skakig kvalitet de senaste åren. Dragon Age II fick väldigt ljummet mottagande, medan uppföljaren Dragon Age: Inquisition klarade sig bättre. Den ursprungliga Mass Effect-trilogin äger plats på mångas bästa-listor, medan senaste tillägget Mass Effect: Andromeda blev en av spelvärldens största besvikelser på länge.

När Bioware och ägaren EA nu lagt in en växel för att lyfta fram kommande storspelet Anthem är förhoppningarna om nya stordåd i dessa favoritserier inte allt för höga, men i en midsommar-uppdatering på den officiella Bioware-bloggen förs en hoppfullt budskap fram.

And yes – we hear loud and clear the interest in BioWare doing more Dragon Age and Mass Effect, so rest assured that we have some teams hidden away working on some secret stuff that I think you’ll really like – we’re just not ready to talk about any of it for a little while…

Bioware har alltså team som någonstans jobbar på något som har med Dragon Age och Mass Effect att göra. Trevliga nyheter, även om det inte säger något om vad det är de faktiskt jobbar på. Det kan vara nya spel, men kan också vara mindre nedladdningsbart innehåll. Hur som helst är alla former av livstecken bättre än den totala frånvaron av sådana.

Utöver detta utlovas även att nya stordåd för MMO-spelet Star Wars: The Old Republic är på väg och att 2019 ska bli spelets mest spännande hittills. Även där fattigt på detaljer, men livstecken är ju återigen trevligt.

Vad gäller Mass Effect Andromeda kan jag bara hålla med. Jag tyckte det var ett helt ok spel som inte riktigt nådde upp till sina föregångare, men att lägga ner alla eventuella DLC var ett stort jäkla svek av EA. Så jag säger 🖕 till EA vad gäller Anthem... 06/08 Äsch Bioware skapar bara skit numera. Vad ska de köra i botten här näst? Dragon Age 2 var början på slutet. Nog fanns de tveksamheter innan men efter dess har allt gått åt helvete med få undantag. Inquisition var ett skämt, imo. Inte mkt till RPG, och... 05/08 Det beror väl lite på vem som sitter på rättigheterna. Personligen så ser jag hellre ett Dragon Age: Origins 2 än "Dragon Age 4: Failstorm". Och ett Baldur's Gate 3 är nog lika troligt som Half-Life 3. Alla vill ha det, ingen vågar göra det :D Skulle... 05/08 De kan få göra det allihopa :) Bryr mig inte om nån misslyckas så länge det i slutändan kläms fram ett bra spel. 04/08 Nej tack, inte Bioware. Mycket hellre då Obsidian eller tom. Beamdog, om det skulle utvecklas en 3:a i någon av de serierna. 04/08 De borde ha ett team som jobbar med Baldur's Gate- eller Neverwinter Nights-serierna i stället. En spelserie är väl aldrig för gammal för att fortsättas på. I synnerhet BG är väl dessuton mer omtyckt i folks ögon än de "aktuella" serierna. 04/08 Håller med. DA:O funkar fortfarande tack vare typen av spel som inte kräver dunder grafik för att se bra ut, NWN2 är ett annat ännu äldre sådant exempel där lastgammalt spel fortfarande kan se bra ut. Mass Effect där emot, 1an skulle må bra av en uppfrä... 04/08 Det är sant att alla Bioware team jobbar på Anthem, men oftast behövs inte Writers/Concept artists etc. när ett spel undergår full produktion. Därför skapar man oftast små sub-team som jobbar med ett spel långt innan det når full produktion, att skapa... 04/08 Dragon Age - The Card Game Mass Effect - Mobile RTS Spännande! :( Det var väl inte längesedan de sa att de dragit ihop alla team för att jobba på Anthem? 03/08 Började precis spela SWToR igen så undrar vad som händer 2019. Nyfiken. Nån som följ och hört något? 03/08
Skicka en rättelse