Köp Bullens pilsnerkorv i bulk medan du fortfarande kan.

Vem hade kunnat ana för ett par år sedan att AI-apokalypsen skulle få sin start i Valves Dota 2? Inte vi i alla fall, men så verkar vara fallet!

Vi har tidigare skrivit om hur OpenAI Five, fem sammankopplade neurala nätverk, lärt sig spela Dota 2 mot människor – och vinna. Nu har ännu en milstople nåtts, då tidigare proffsspelare åkt på stryk mot demonbottarna.

Spännande, imponerande och läskigt (?) på samma gång.

Matcherna går att titta på här, för den intresserade:

Jag förstår att för Dota2 känns det lite Sci-Fi men jag har tittat ganska mycket på schack-tävlingar. Där har AI för länge sen sprungit förbi mänskligt motstånd. Så när väl en schackspelare lyckas övervinna, eller bara få oavgjort mot en AI, är det en... 09/08 Med 6000HP beräknas det inte vara värt under deras förhållanden, väldigt korta matcher och en begränsad hero pool. När de sänkte till mycket lägre HP ändrades det sig dock. 08/08 Haha, jag förstår. Jag är kluven. Klart man hejar på människor över maskiner men samtidigt är det så häftigt att se hur långt de kommit med OpenAI. Förmodligen kommer OpenAI-bottarna vara det som proffsen tränar mot tids nog, och kanske t.om försöker... 08/08 Oj det visste jag inte. Är det alltså korrekt? Är det inte värt tiden? Klart det är imponerande. Jag bara hejade så mycket på Team Human ;) Såg inte match 3 eftersom det blev för sent och match 1 & 2 kändes lite stompiga. 08/08 Har lite svårt att tro på detta, eller om reaktionstiden bara ibland var uppskruvad? AI:n reagerade omedelbart när människorna hoppade in, innan de kunde fyra av sina spells. EDIT: De slumpade Roshan:s HP, så att han ibland hade typ 100 HP och det var... 07/08 20/115 tycker jag fortfarande är väldigt imponerande, med tanke på mängden variabler som introduceras för varje hjälte. Det var väl bara något år sedan de endast hade 1vs1 med Shadow fiend och i stort sett bara 5-10 items tillåtna, så det går framåt i... 07/08 Ja precis, AIn vinner sina matcher så pass tidigt att den inte tycker att det är värt mödan. 07/08 Läste i forumet att OpenAI lärt sig att Roshan inte är värt tiden, typ. Därav en gnutta slump i algoritmen för att kunna lära om sådana saker. 07/08 Botar blev skapligt förvirrade när creeps pullades av motståndarna. Det borde människorna gjort mer av istället för att försöka vinna lanes rakt av. Botarna tog heller aldrig Roshan så det är frågan om de kan hantera det överhuvudtaget? Det ska även til... 07/08 @delli ingen kan väl vara förvånad över svenska politikers syltryggeri och totala terrorrädsla att sticka ut hakan för att kompromissa sin karriär, bara för att ha en åsikt. Jag tror inte den här AI utvecklingen är bra på något sätt och vis. Vi har nog... 07/08
Skicka en rättelse