Bethesda väljer att bara använda sin egen klient.

Allt fler spelutgivare väljer att inte släppa sina spel på Steam till fördel för egna distributionsklienter och enligt FAQ-avdelningen på Fallout 76:s hemsida kommer den omdiskuterade ödemarken bara att vara tillgänglig via Bethesdas system. För att vara helt på den säkra sidan fick PC Gamer detta bekräftat direkt från företaget.

– PC-versionen av Fallout 76, för både B.E.T.A. och lanseringen, kommer bara finnas tillgänglig via Bethesda.net, inte via steam, säger en representant.

Medan Steam ses av många som den ohotade plattformen på PC har Valves distributionsplattform bara 12 % av marknadsandel vad det gäller datorspel, en siffra som sjunker i takt med att allt fler satsar på sina egna kanaler. Populära spel som League of Legends och Fortnite är några av exemplen och ska vi spekulera kommer Bethesda använda sina andra starka varumärken för att locka ännu fler folk till sin egen lösning.

Jag syftar inte på steams priser mot konsumenterna utan mot företagen, deras del av kakan så att säga. 08/08 Rolling on the floor laughing my ass off. On-T: RIP 08/08 @MaxWarp: Fast de är inte en konkurrent, eftersom Valve knappt gör några spel. 08/08 Stäng av autostart så startar dem iaf bara om du vill använda dem :) 08/08 Fullt förståeligt. Vem vill skänka 30% av sina intäkter till en konkurrent? Bra för konsumenterna? Nej, självklart inte men så länge Valve sköter sina affärer som dom gör så förstår jag om ingen annan utgivare egentligen vill ha med dem att göra. 07/08 Vilken fullständigt urusel liknelse. Nyheten handlar ju om att bensinmacken jag brukar handla av kanske inte säljer den produkt jag vill ha i framtiden. Dessutom finns det ingen annan launcher som känns kvalitativ, gillar inte stötta/installera dåliga... 07/08 Om jag över huvud taget köper Ubisoft och EA titlar, så gör jag det till konsol. Specifikt för att slippa installera deras klienter. Om det hypotetiskt innebär att jag får vänta ett halvår längre innan spelet släpps till konsol, so be it. Om det inte... 07/08 Varför det? Ingen skulle vinna på det, allra minst konsumenterna. Du har fel i att Spotify har allt, jag har fortfarande hälften av all min musik lokalt av just den anledningen. Du har dock rätt i att vi kan komma att se en ökning i piracy, vilket komme... 07/08 Det här var nog det dummaste jag har läst på hela tråden. Ett program som steam eller Bethesda. Net tar inte upp mycket plats på disken. Dock så ligger det i bakgrunden och tar upp ett annat minne, ram/arbetsminnet. Sen är man tvungen också att dela upp... 07/08 Så eftersom det finns flera olika kedjor som säljer bensin så är det lika bra att börja smita när du tankar? Bra logik, grundar det sig i dumhet, lathet eller brist med minne på hårddisken? 07/08
Skicka en rättelse