Snygga plattformshärjaren släpps skarpt och välkomnas varmt.

Efter ett år i Early Access är nu Dead Cells släppt på riktigt och den första recensionsskörden är minst sagt hyllande. För närvarande snittar spelet 89 (av 100) på Opencritic, baserat på 45 recensioner, och hela 93 (på tio recensioner) på Metacritic. Med sin blandning av roguelike, metroidvania och pixlig men ändå modern grafik verkar det ha slagit an på många strängar.

Många sajter har gett det full pott, däribland TheSixtAxis och TrustedReview, och erkända namn såsom Game Informer, Destructoid och PC Gamer satt nior. Bland de nya användarrecensionerna på Steam är majoriteten "väldigt positiva". Vi är såklart nyfikna på vad du tycker om spelet, både hur det fungerat i Early Access och den skarpa versionen som släpptes igår på Steam, Playstation, Xbox och Switch.

Recensioner i urval

Killen fick sparken (https://twitter.com/ign/status/1026972177881427969?s=21) 08/08 Angående recensionen från den IGN-anställde, till en början kunde det ha varit ett sammanträffande men ju mer jag såg ju mer uppenbart blev det att personen helt sonika stulit merparten av sin recension, hoppas följden blir att han förlorar jobbet för... 08/08 Bra att han svarade men vill tillägga att du inte kan spendera dina cells närsomhelst utan bara mellan levlar. Dör du så tappar du alla och måste börja om samlandet. Som tur var måste du inte ha exakta mängden cells för en skill utan kan spendera så myc... 08/08 Ah, tack för svaret! Blir ett köp! 07/08 Du låser upp items under spelets gång. Får själar till att uppgradera det du gillar. All sån progress sparas även fast du dör. Det som händer när du dör är att du får börja om med start-items (som du kan uppgradera till bättre grejer) för att sedan infö... 07/08 Haha, exakt. Såg den där jämförelsen, riktigt rövigt beteende. 07/08 Har spelat det i en timme nu, fasen vad roligt det är. 07/08 Ser kul ut men jag orkar inte spel som man måste göra om samma saker typ 100 gånger för att komma vidare med 5% För övrig gillar jag inte rouge-lite eller like spel. För mycket grinding, för svårt och för repetitivt. 07/08 Du som spelat; vad är det man behåller efter man dör? Är det även blueprints? Är sugen på spelet och kan leva med att man får specca om efter att man dör. Men om man även tappar alla blueprints så tror jag inte att jag orkar med grinden. 07/08 Måste vara nått fel på mig, ju mer jag spelar ju kortare kommer jag, med en heal flaska fick jag ner första bossen till 10%, nu kommer jag inte ens fram till bossen de senaste 5 försöken :( 07/08
Skicka en rättelse