Den stora köpfesten som visades upp på E3 är inte klar.

Under årets E3 visade Microsoft upp över 50 spel och avslöjade att de köpt en rad studios, tung ammunition att använda mot Sony som mer eller mindre vunnit kriget om de stora exklusiva titlarna denna generation. Men, det har också ryktats om att de inte är klara med uppköpen och det tisslas och tasslas om att Obsidian kan vara aktuella.

Så sent som i september förra året berättade medgrundaren Chris Parker till Eurogamer att de är öppna för att bli en intern studio. Att vara oberoende har sina fördelar men det skapar också en stress kring att hela tiden jaga nya kontrakt och leverera på dem man redan har. Annars kan det vara slutet för studion.

Det nuvarande ryktet baseras på en läckt avsiktsförklaring som dök upp på forumet Resetera och ska vara daterad innan E3. Samma person såg liknande dokument för Playground Games, som var en del av avslöjandet under presskonferensen, men det som skiljer dem åt är att Microsoft inte undertecknat detta.

Hur hade det sett ut på spelmarknaden utan stora spelföretag som EA,Ubisoft, Sony, Microsoft tror du? 10/08 Gävle blev väl bara ett stor fail när lionhead höll på,.. det är väl knappast Microsofts fel 10/08 Det är inte bara kvantitet som räknas. De 33 614 backarna har i genomsnitt betalat 131$. Pillars of Eternity II kostar i dagsläget 45,99€ på Steam, vilket säkerligen är fullpris då det släpptes i maj. Nu vet jag inte vad det kostar på amerikanska Steam,... 09/08 Jag hoppas dom blir köpta och gör sig av med ledningen med tanke på all skit man läst om dom. Pillars of eternity 2 är skräp jämfört med första spelet som även det inte var speciellt bra och prestandan i båda spelen är under all kritik med tanke på hur... 08/08 Microsoft Store och Play Anywhere hade varit riktigt trevligt. Hoppas mer spel släpps där så man slipper alla dessa spelklienter. 08/08 Helt fel marknad för Win10-exklusivitet, för det är ju där det kommer att hamna om MS tar över. :P 08/08 Hoppas verkligen att Obsidian säger nej. 08/08 Nåja, det är ju lyckligtvis inte EA det spekuleras om.Fast jag tror inte att Obsidian skulle sjunka så jävla lågt. Får de behålla sin kreativa frihet och kan jobba ostört så är det bara positivt. 08/08 Förhoppningsvis fungerar det bättre med de senaste köpen men historiskt sett finns det väl ingen studio som blivit bättre av att ha blivit uppköpta av MS? 08/08 Köpte via Humble Bundle, hurvida det syns i statistiken kan man undra. Är sällan jag köper direkt på Steam då man hittar bättre deals på andra ställen 95% av fallen. 08/08
Skicka en rättelse