Innan all vår data magiskt flög in i våra modermodem genom luften fanns det en tid då ettor och nollor sparades och distribuerades via så kallad fysisk media. Du har säkert sett högblänkade skivor hängandes i mormors äppelträd för att skrämma bort fåglarna från skörden. Dessa kallas cd-rom och kan innehålla massor av data. Se hur glad Bill Gates är med en, hängandes bredvid en hög hyvlat trä.

Innan cd-roms, och efter runtstenarna i kronologisk ordning, fanns det något om kallades floppy discs, eller disketter på svenska, och dessa kunde också innehålla allt från bilder och spel. Ibland behövde man tiotals för att ladda in stora spel och det var alltid någon av de sista som var trasig.

Nu har man lyckats kombinera en läsare av dessa reliker, som alltså inte är 3d-printade sparikoner, med moderna påfund som mobiltelefoner och faktiskt fått dem att kommunicera. Effekten av detta är magisk - du kan alltså ladda in ett så gammalt spel som Commander Keen i din Android-telefon och känna nostalgins smekning. Någonstans skrockar John Carmack i en läderfotölj.