PlayerUnknown’s Battlegrounds har varit ute ett tag nu och har som bekant blivit väldigt populärt bland spelare världen över. Men trots att det är så pass populärt och dragit in stora mängder pengar så kämpar spelets utvecklare, PUBG Corp, med att reda ut stora buggar som plågat spelet sedan Early Acces-tiden. Buggar och prestantaproblem som har frustrerat spelets community en del.

Men nu verkar det som att PUBG Corp har tagit ett första steg åt rätt håll genom att erkänna spelets tekniska problem. För att lösa det har utvecklarna nu bestämt sig för att dedikera en utvecklingssprint på tre månader där de ska fokusera på att fixa spelets buggar och ingen nyutveckling.

Den första patchen i detta initiativ har redan tryckts ut och patchar kommer släppas titt som tätt till mitten av oktober. Dessa patchar ska även släppas till Xbox 360-versionen av spelet dock vid senare tillfällen.

Spel som The Division och Rainbow Six: Siege gjorde något liknande vilket fick ett positivt mottagande av respektive spels communities.