Under den pågående QuakeCon-mässan avslöjade Bethesda lite fler detaljer kring hur spelet kommer hantera folk som beter sig illa online i kommande Fallout 76.

Fallout 76 är som bekant inte ett traditionellt Fallout-spel utan är ett MMO där spelare, bland annat, kan ge sig på andra spelare. För en spelare som bara vill springa omkring i Fallout-världen och inte störas av andra låter det kanske inte så spännande. Därför har Bethesda implementerat ett system som enligt Todd Howard kommer "förvandla rövhål till intressant innehåll".

Det kommer innebära att en spelare som dödar någon annan kommer få en prissumma på sig eftersom den spelaren nu är efterlyst för mord. Denna spelare kommer markeras på spelets minikarta med en stor röd stjärna. Dock kommer de som utför brottet inte se andra spelare eller ens veta att de blivit markerade. Prissumman bestäms utefter förövarens nivå. Om spelaren som mördades lyckas döda sin mördare kommer den personen dubbel belöning.

Förutom det så har du som spelare också möjligheter att blockera vissa spelare eller se till att du inte "luras" in i PVP-strider genom att folk hoppar in i din skottlinje.

Fallout 76 släpps till PlayStation 4, Windows och Xbox One den 14 november. En beta kommer köras igång under oktober månad.