Har inga problem med begagnat-marknaden.

När Ryan Hupp beslutade sig för att sälja sitt ännu inplastade exemplar av The Evil Within 2 på Ebay såg Bethesda rött och bad försäljaren att plocka ner annonsen, för annars skulle det bli rättsliga konsekvenser. Problemet låg i att Hupp listade det oöppnade spelet som nytt.

För Eurogamer berättar Bethesdas Pete Hines att de inte har några som helst problem med att deras spel säljs vidare begagnat, men att det blev ett problem när det betecknades som nytt.

Allt vi säger är att om det rör sig om en tidigare ägd produkt så ska du också sälja det som en tidigare ägd produkt. Du kan ha öppnat, spelat det i fem timmar, plastat in det och sagt: 'Titta, det är nytt!' Det är inte nytt. Du har ägt det, du köpte det, så lista det då som ett begagnat spel.

Hines underströk att de inte är ute efter att stoppa försäljningen av begagnade spel, men om de säljs under falska löften blir det i så fall Bethesda som får ta smällen om något saknas.

Det här är inte sant varför skulle ett rikt företag blanda sig i sån här bagatell grej 14/08 Du får leta efter ett bättre polerat spel än Doom 2016, och Prey var de väl heller inget större fel på. Poängen de har är ju sann, finns bra mkt folk som plastar in special editions och annat. 14/08 "Horse Armor" mer behöver man egentligen inte säga, ja Bethesda, jag har inte glömt, "gamers" glömmer aldrig när företag agerar som ni gjort och har gjort, kom ihåg det. Min egna åsikt, Bethesda är ett företag som vill maximera vinster, de tar alla chan... 14/08 Men brukar inte spelföretagen säga "ta det med försäljaren" i varje fall ändå? Amazon har väl inga regler på att "new" endast får säljas av legitima försäljare, "new" på amazon innebär väl bara att produkten ska vara närpå fabriksny, och att försöka lur... 14/08 Ser inget problem med detta. Om Bethesda inte hade gjort något och någon köpt det här "nya" spelet men sedan stött på ett problem och Bethesda inte hade accepterat det inom garantin då spelet är köpt ägt hade folk tyckt det var okej? Om svaret är nej... 13/08 Kritiken att inte sälja ospelbart buggiga spel står sig vare sig jag köper spelen eller inte, särskilt när företaget hotar enskilda konsumenter med rättsliga åtgärder för att de vill "skydda konsumenterna" från bristen på garanti. 13/08 @kebbe: Ja, eller så utövar man sin makt att inte köpa spel från dom företag man inte litar på. 13/08 Vill de "skydda kunden" kan de fokusera på att inte sälja ospelbart buggiga spel. 13/08 Som butiksarbetare själv så förstår jag Bethesda till fullo. Om dom nu vill "skydda kunden", så fine men jag ser det som fullständigt acceptabelt att ett företag också ska kunna skydda sitt eget skinn. Man blir mörkrädd när man inser hur mycket kunder... 13/08 Finns ju folk som platsar in begagnade prylar och säljer som nya. 13/08
Skicka en rättelse