Call of Duty är en av de största spelserierna, och vad passar väl bättre än att en sån får tillskott av det senaste årets populäraste spelform? Ja, Battle Royale kommer till Call of Duty: Black Ops 4 under namnet Blackout, ett spelläge som alltså låter sig inspireras av upplägget i Battlegrounds, Fortnite och de andra BR-liren.

Nu meddelas att Blackout blir spelbart när nästa slutna BLOPS4-beta rullar igång den 10 september (avinstallera den inte om du redan kört den tidigare betan). Initialt blir det PS4-spelarna som får testa, fler plattformar ska tillkomma vid ett ännu inte tillkännagett datum.* För att delta krävs förbokning av spelet.

Filmen ovan avslöjar väldigt lite om spelläget, men det ser ut som att det blir spelbart solo, i par eller i grupper om fyra pers.

Call of Duty: Black Ops 4 lanseras den 12 oktober. "OKTOBER?!" vrålar vän av ordning. "CoD släpps ju i november!" Korrekt, så har det varit sedan CoD 3 ungefär. Men även långlivade traditioner vill slippa krocka med ett visst Red Dead Redemption 2.

*Uppdatering: pc-betan rullar igång den 14 september, och ska vara öppen för alla med ett Battle.net-konto klockan 19 dagen efter. Det meddelar Treyarch, utan att nämna något om en Xbox One-beta.