Dead Cells-recensionen var tydligen inte den första.

När det stod klart att IGN:s videorecension av Dead Cells var ett plagiat av en annan video dröjde det inte länge förrän skaparen, Filip Miucin, fick kicken från tjänsten som Nintendo-redaktör. I den video som avslöjade Miucin kunde vi se hur han kopierat formuleringar nästan ord för ord och det senaste dygnet har ytterligare potentiella plagiat uppdagats. Det gäller bland annat en Fifa 18-recension som publicerats på Miucins egna Youtube-kanal samt en genomgång av rumble-funktionen i Nintendo Switch.

Detta har gjort att IGN har avpublicerat alla hans verk på sajten, oavsett om de pekats ut som plagiat eller inte.

Efter Dead Cells-avslöjandet publicerade Miucinen video på sin kanal där han förklarade att han inte medvetet kopierat Dead Cells-recensionen, samtidigt som han inte direkt ursäktade sig för vad som hänt. Detta fick såklart folk att reagera starkt och strax därefter avpublicerades videon.

Ptja, ungefär som istället för läsförståelse och tolkningsförmåga vrida på det jag säger till något helt annat. Absolut! 16/08 Så, istället för kunskap, behöver man vackra tänder, ett leende och en röst. Då är Filip som Youtube majoriteten där andra skriver deras skript. Fast filip lånar sina skript i hemlighet ? Och, åkte ditt. har du en söt röst, fortsätt plagiera men gör det... 16/08 Undrar om det finns någon som plagierar forum kommentarer från andra forum som behandlar snarlika artiklar....? 15/08 Heh. När det först uppdagades att han plagierat Dead Cells-recensionen så diskuterade jag lite på Twitter huruvuda han borde ges en till chans eller om det var rätt att bränna honom helt. Jag var av åsikten att fuck honom för det här, och de företrädare... 15/08 Han blev skribent och host för en show för IGN, han blev inte Vice VD. Att sen kalla det "YouTube-folk" är något nedvärderande då det finns duktiga personer som lägger ned själ, energi och kreativitet i sina verk och dessutom gör det ofta i hög takt.... 15/08 @gh0glund: Haha, ja Rumble-videon var läskigt solklart plagiat. Inte minsta tillstymmelse av försök till att skriva om det ens. 15/08 Så klart kommer flera recensenter att ha liknande texter och omdömen. I fallet med FIFA-recensionen tycker jag mest av allt att det är alla ordval och formuleringar som känns fishy. Tycker dock detta är det tydligaste exemplet på plagiat hittills: Skriv... 15/08 Håller med om att Dead Cells-recensionen var plagiat, men hur mycket kan man egentligen säga om ett nytt FIFA-spel? Känns som att man kommer hitta stora likheter vilka FIFA-recensioner man än jämför. 15/08 Undantagen sätter inte standarden. Finns en anledning till att TBs typ av kritik inte finns kvar på plattformen sedan han gick bort. 15/08 @quadratis: Instämmer helt. Litade mer på den mannen än jag någonsin kommer göra på IGN. Man kan inte dra alla över en kam, speciellt inte på en så stor platform som YT. 15/08
Skicka en rättelse