Serien ligger i frysboxen, på obestämd framtid.

I ett samtal med VG247 på årets QuakeCon berättade Arkane Studios lead designer Ricardo Bare att Dishonored-serien inte kommer att få någon uppföljare inom överskådlig framtid. Serien “vilar just nu”, vilket i praktiken betyder att man inte har några pågående eller framtida planer för titeln.

Bare fortsätter med att trycka på att studion även framöver kommer att skapa titlar där inlevelsen står i fokus:
“Det viktiga för oss som studio är sammanhängande, djupt världsbyggande och berättande miljöer. Vi kommer alltid att skapa utrymmen som det känns som om du faktiskt besöker, oavsett om det är Dunwall eller Talos 1. De är precis lika viktiga som spelaren eller personer du möter.”

Arkanes Dishonored hyllades när det släpptes 2012, och även om uppföljaren togs emot väl sålde den inte lika bra. Studions senaste titel, Prey, fick beröm av FZ:s recensent och belönades med betyget 4 av 5.

Vi recenserade Dishonored
Och Dishonored 2
Samt såklart Prey

Skicka en rättelse
Arkane har alltid varit rotade i Looking Glass Studios, samtliga av deras spel har varit starkt inspirerade av LGS klassiker så jag hoppas naturligtvis på mer sånt. :) De har redan gjort ett Ultima Underworld (Arx Fatalis), ett Thief (Dishonored), ett... 15/08 Känns lite som att Bethesda spelen håller tillbaka på något sätt, ingen innovation eller risktagande. Tråkigt. Så det är bra att de sätter det på is så att säga och börja kontemplera Dishonoreds framtid. 15/08 Trist men förståeligt. Jag hade hoppats på ett Dishonored 3 med helt nya karaktärer och miljöer, i en annan tidsepok. Men samtidigt blir jag väldigt nyfiken på vad de knåpar på nu då isf? Något nytt IP? :o 15/08 Neeeeej, jag gråter floder. Fan också. Jag dyrkar DisHonored serien och hade väntat mig en 3a inom något år. Fattar inte att DisHonored 2 sålt sämre då det är en helt fantastisk upplevelse och tom bättre än 1an, imo. Även Pray var riktigt jäkla vasst.... 15/08 Gillade både, tog platinum och var nöjd. Bättre med paus än mjölkning! 15/08 Hade kul i båda. Lagom att ta en paus nu. 15/08 fick aldrig spelet att flyta på bra på min pc så jag gav upp :/ älskade ettan dock. 15/08 Helt rätt av dom. Inte mjölka sitt märke. Prey va ett riktigt bra spel och hoppas dom gör mer och vågar experimentera med annat. 15/08 Jag gillade ettan skarpt. Dishonored 2 var ett stabilt spel, men jag var nöjd efter en genomspelning. 15/08 Jag köpte Prey men fastnade inte för det. Det är något med grafiken som är fel, ser ut som det är Bioshock typ. 15/08