Och Capcom undersöker pc-versionens anslutningsproblem.

Efter sju långa månader kom det då till slut till pc – det utmärkta Monster Hunter: World. Även datorversionen har fått ett fint mottagande, men också en hel del kritik för buggar och märkligheter.

Det har Steam-nicket Kaldaien beslutat sig för att göra något åt, och därför släppt en mod (i praktiken en inofficiell patch) som fixar ett par av spelets tillkortakommanden. Modden/patchen minskar spelets tendens att krascha vid alt-tabbning, den förbättrar CPU-användningen, låter dig ta screenshots utan HUD-element och låter dig pyssla med shading. Eventuellt kommer en framtida uppdatering ta tag i hur aspect ratio funkar.

Kaldaien har tidigare släppt fixar för pc-versionen av Nier: Automata.

Bland Steam-användarna finns åtskilliga rapporter om att spelet tappar anslutningen på olika sätt, vilket inte är något vidare för ett multiplayerrspel. Capcom skriver att man undersöker problemet tillsammans med Valve. Man ber också spelarna om ursäkt för strulet.

We have been receiving numerous reports that players are experiencing connection errors several times after they depart on quests. We are currently investigating the cause of this and are working with Valve to resolve the issue as soon as possible.

We will keep you informed of further developments in this matter. We thank you for your patience and apologize for the inconvenience this has caused.

Instruktioner och nedladdningslänkar för modden: på den här Steam-sidan. Användning sker förstås på egen risk.

@xermalk: hann bara testa någon timme och ca fem quests eller så, men under den tiden blev jag inte desyncad en enda gång så verkar ha fungerat :> stängde dock inte av steam overlay, men öppnade upp portarna. big picutre hade jag disablat sedan tidigare... 17/08 @xermalk: tack! ska kolla detta när jag kommer hem. 16/08 Pc frustrationen mångfalden och obeslutsamhetens ras. Vill du ha ett jobb till när du kommer hem? Köp/bygg en pc för spel. Helt enkelt för den med tid över och inte vill maxa spelandet utan vill dryga ut spelandet med annat meckande. 16/08 För er som har problem med tappade anslutningar. Pröva detta, har inte tappat anslutningen en enda gång sen efter att jag och brossan ändrade inställningarna. Innan fick vi disconnects vart annat uppdrag. Vi har dock inte öppnat portarna, då vi sitter... 16/08 PC Härskarras 15/08 Spännande, själv har jag och alla andra haft problem sedan dag ett. Man ser konstant folk som spelar det som verkar starta om spelet om och om igen och det ser ut som man själv tappar kontakten med Steam också. Otroligt irriterande, det är dessutom näst... 15/08 Ultrawide....snälla... Tackar inte nej till fler saker och ting givetvis men är rätt paff att Ultrawide går att välja som upplösning men det har ingen effekt. Känns lite sådär. :( 15/08 Och Bethesda, glöm inte Bethesda! 15/08 Spelet fungerade utmärkt för mig under dem ca 30h jag spenderat på de, har krånglat för min kompis med connection på release dagen dock men inget sedan dess. Sen kör jag iof i borderless vilket gör att jag antar att problem med alt-tab minskar. Känns... 15/08 Viva PC. 15/08
Skicka en rättelse