Blizzards sex år gamla demondräpare Diablo III kommer till Nintendo Switch i år. Det står klart efter en nyhet hos Forbes som låg uppe ett par minuter innan den försvann. Men inte snabbt nog: folk hann läsa nyheten, spara länken och skärmdumpa innehållet.

Ett besök på Reddit klargör att det blir en fullspäckad version vid namn Eternal Collection, med expansionerna Reaper of Souls och Rise of the Necromancer inkluderade. Därtill ingår lite extramaterial, samt intressanta flerspelarmöjligheter. Upp till fyra pers ska kunna spela på samma Switch, och upp till fyra Switchar kan spela tillsammans lokalt utan att behöva vara uppkopplade mot internet. Det kommer förstås också gå att spela online på traditionellt vis.

Nyheten verkar ha publicerats av misstag. Embargot lyfter först i morgon, skriver Kotaku i en artikel som i övrigt inte har några invändningar mot sanningshalten i Forbes-artikeln och Reddit-återgivningarna.

Nyheten ser ut att ha publicerats av misstag. Embargot skulle ha lyft i morgon, uppger Kotaku och håller i övrigt med om i stort sett varje tecken i Reddit-återgivningarna. Så gissningsvis stämmer uppgifterna. Och gissningsvis har någon med publiceringsrättigheter på Forbes.com det jäkligt svettigt just nu. Fast å andra sidan hintade Blizzard själva rätt tydligt tidigare i år:

Gamescom-mässan i Tyskland äger rum nästa vecka, med Blizzard på plats. Dibbe 3 till Switch är visserligen intressant, men nog hoppas vi på fler nyheter än så från Blizzard. En Diablo II-remake, kanske? Eller ännu hellre: Diablo 4 - till pc och Switch, bland annat.