Någon halkade med publiceringsfingret.

Blizzards sex år gamla demondräpare Diablo III kommer till Nintendo Switch i år. Det står klart efter en nyhet hos Forbes som låg uppe ett par minuter innan den försvann. Men inte snabbt nog: folk hann läsa nyheten, spara länken och skärmdumpa innehållet.

Ett besök på Reddit klargör att det blir en fullspäckad version vid namn Eternal Collection, med expansionerna Reaper of Souls och Rise of the Necromancer inkluderade. Därtill ingår lite extramaterial, samt intressanta flerspelarmöjligheter. Upp till fyra pers ska kunna spela på samma Switch, och upp till fyra Switchar kan spela tillsammans lokalt utan att behöva vara uppkopplade mot internet. Det kommer förstås också gå att spela online på traditionellt vis.

Nyheten verkar ha publicerats av misstag. Embargot lyfter först i morgon, skriver Kotaku i en artikel som i övrigt inte har några invändningar mot sanningshalten i Forbes-artikeln och Reddit-återgivningarna.

Nyheten ser ut att ha publicerats av misstag. Embargot skulle ha lyft i morgon, uppger Kotaku och håller i övrigt med om i stort sett varje tecken i Reddit-återgivningarna. Så gissningsvis stämmer uppgifterna. Och gissningsvis har någon med publiceringsrättigheter på Forbes.com det jäkligt svettigt just nu. Fast å andra sidan hintade Blizzard själva rätt tydligt tidigare i år:

Gamescom-mässan i Tyskland äger rum nästa vecka, med Blizzard på plats. Dibbe 3 till Switch är visserligen intressant, men nog hoppas vi på fler nyheter än så från Blizzard. En Diablo II-remake, kanske? Eller ännu hellre: Diablo 4 - till pc och Switch, bland annat.

ja en mycket bra story. definitivt inget du vill missa 17/08 Finns det en story i Diablo-spelen? Har spelat dem alla men totalt missat vad de egentligen handlar om... mer än frenetiskt klickande. :) 16/08 PoE finns redan till Xbox One 16/08 Det stämmer, D3 kan man spela medans man sover, PoE däremot kräver mer av spelaren och ett planerande som nog inte faller alla i smaken. Tror dock inte att det kommer till konsoler då det bland annat uppdateras med nytt material, sedan är spelet gratis... 16/08 Instämmer helt och hållet, har dragit mig från att köpa flera titlar just därför. Samtidigt kan jag förstå att det krävs en del arbete för att få även gamla spel att lira på Switch. 16/08 Det hade varit fantastiskt om det inte vore för premium-priset på väldigt gamla spel som släpps på switch. 16/08 Teven är oftast upptagen med annat om kvällarna och har dessvärre inget plats för stationär dator hemma. Däremot en bärbar gaming-pc som dras fram när andan faller på. 16/08 Hur står din soffa i förhållande till tv:n om du inte kan ligga ner och spela PS4/Xbone eller t.o.m. pc-spel? Att kunna lira i sängen eller på toa däremot, nu snackar vi Switch-styrkor ;) 16/08 Där har D3 en fördel, simpelt, ingen trade, inget djup, inte menat helt som något negativt, utan mer som att D3 fyller andra saker. POE kräver lite mer tidssänk för att ta sig någonvart. 16/08 Jag gillar ändå det här med lite äldre releaser på Switchen, främst för att den är plattformen jag använder mest hemma på kammaren. Svårslaget att kunna ligga i soffan och lira bra games. 16/08
Skicka en rättelse