Grafikexpeterna djupdyker i en 4K-upplöst fil direkt från Rockstar - fångad på Playstation 4 Pro.

Den genomgående reaktionen på den senaste Red Dead Redemption 2-trailern var "jäklar vad snyggt!" men teknikexperterna på Digital Foundry nöjde sig inte med att analysera trailern från Youtube - de fick källfilen direkt från Rockstar. De kan därmed bekräfta att den är fångad på Playstation 4 Pro och kan genom det dra tidiga slutsatser hur spelet kommer att prestera på konsolen.

Först och främst verkar Red Dead Redemption 2 renderas i den något udda upplösningen 1920x2160, vilket gör att det bara behöver skalas upp i ett led för att nå eftertraktade 4K. Vidare i videon bekräfta att spelet körs i 30 fps, utan den minsta dipp i materialet de fick, något som såklart kan förändras när de får röja runt fritt i den färdiga versionen. De tar också en titt på saker som vatten, materialpåverkan och animationer där särskilt hästarnas rörelser lyfts fram.

Vad tycker du var snyggast i trailern?

Jag missuppfattade dig att du menade minimumkrav och inte low på inställningar :) Men jag tycker att idag är spec krav som tillverkarna ger ut helt åt skogen. Dom tar typ bara hänsyn till vad som senast kom ut i hårdvara inte vad som i verkligheten fung... 16/08 enligt digitalfoundry så körs spelet inte i 4k utan 1920x2160. 16/08 @Molotov: Ja, det är fallet OM man har en kapabel dator. Om man dansar på minimum kraven för att man inte vill lägga pengar på en dyrare utrustning, så kan jag garantera att många av dagens spel är väldigt glitchiga, kraschar eller knappt startar. FPS-d... 16/08 För er som är mer intresserade av att titta på trailern i 4K med ultrahög bitrate går det att ladda ner trailern på Gamersyde. Det är samma källfil som DF hade tillgång till i denna nyhet. Finns som torrent. "Official english version in 4K with a whoppi... 16/08 Fast nu blev det.väll lite fel. Alltid köra på minimum är ju det som garanterar bäst flyt och minnst lagg.och glitchar :) I övrigt håller.jag med dig. Alla bra spel blir bättre om det även ser och låter bra :) 16/08 Det förstår jag - men vi pratar här om ett konsol spel - så kommer du att inte köpa enbart för att det inte är 60fps? Antagligen inte. På PC är det en annan fråga (tänk tex Monster Hunter), men ändå. Jag har varit många år särskilt på PC sidan "alltid"... 16/08 @Rh3nium: Fast i mitt fall, och en hel del andra av dem i mitt umgänge så är det helt andra bullar. Jag har en PS4 Pro, en 4k rdy setup till datorn, skärm+tv som motsvarar och i mitt eget fall också en Xbox One och en Switch. Men förutom de sista två... 16/08 Visst är det imponerande och sånt, men ibland undrar jag om folk inte har bättre för sig. Vem bryr sig förutom som har den extreme hårdvaran.... För mig gäller "så länge det funkar...". Har ändå inte 4k, skulle tex hellre vilja se en trailer på en vanli... 16/08 Det var ju oerhört imponerande om man ska jämföra med andra spel av den storleken, och specifikt utifrån genren i fråga. Kommer nog sopa banan med konkurrenterna sin ragdollfysik och väldetaljerade värld. 16/08 Jag tycker inte att det var så våldsamt imponerande rent grafiskt, men med tanke på hur stort spelet lär vara ser det bra ut. 16/08
Skicka en rättelse