Upplev svensk 80-talsdystopi med tre av dina vänner.

Eller "Horizon DayZ Ur Varselklotet – The Game", som Jocke så fint beskrev det tidigare idag. Och helt fel ute är han inte. Det hela påminner väldigt mycket om Simon Stålenhags sci-fi-illustrationer av ett retropunkigt Sverige anno 1980, blandat med Stranger Things och lite hederligt survival-köttande. Det låter inte så dumt, om du frågar mig.

Idag släpptes en ny trailer för spelet på den officiella Youtube-kanalen. Bland annat visar utvecklarna upp karaktärsskapande, co-op med fyra spelare, strider och ett blekt Sverige som tagits över av mördarrobotar.

Generation Zero släpps nästa år till PC, Xbox One och Playstation 4, och utvecklas som bekant av svenska Avalanche Studios.

@CARTMAN: ja, snutbilen var en volvo, står en vit sådan vid vägkanten senare också. hmm, ja du har nog rätt ang. 900 :) lite tråkigt att det inte är riktiga licenser och bilmodeller dock. samma gällande affärer, bensinmackar osv. jag tycker att det helt... 17/08 Jo visst är det så med licenser däremot tyckte jag att snutbilen var en Volvo liknande bil. Tror att Björk 300 = Saab 900 var en av de andra bilarna i trailern. Menade bara att snuten hade en sådan Volvo bil i början på 90-talet. Jo jag håller med dig... 17/08 https://www.fz.se/nyhet/277518-stalenhag-kommenterar-generation-zeros-likheter-med-hans-konst 17/08 Gött att det är rea på lättmargarin. 17/08 Haha, jag hakade också upp mig på det. Det märks att spelet inte har speciellt hög budget, om man jämför med t.ex. Rage 2. Men det kan vara bra för det, man får sätta förväntningarna efter det helt enkelt. 17/08 1:17. Den där tavlan hade kunnat pynta hela rummet. Varför nöjde de sig med två? :/ 17/08 Ja? En uppsjö är rimligt, här är det ju bara frågan om en enda artist med en väldigt tydlig niche. Jag tycker man hade kunnat kosta på sig en länkning till hans Twitter/Hemsida åtminstone. 17/08 Varför ska han ha cred? Det är ju knappast unikt med en spelvärld fylld med robotar. Sen om det utspelar sig i Sverige eller Uzbekistan spelar mindre roll. Stålenhag sitter säkerligen på en uppsjö av källor som har inspirerat honom i hans konst. Så funk... 17/08 Du verkar ha missat hela uppståndelsen i samband med avslöjandet? Känns som om 99 % av alla kommentarer på första trailern handlade om precis det här. 17/08 Skulle ju kunna ha att göra med att de saknar licenser. Saab 99 (för det var det väl?) hette ju Björk 300 t ex :) Jag är försiktigt optimistisk, precis som den gode bahamen Calle. Miljön tycker jag ser skitmysig ut, men det har ju sina förklaringar. Där... 17/08
Skicka en rättelse