Mellan den 16-20 augusti står portarna öppna för gratis spelande av Rainbow Six: Siege. Det är fullversionen av spelet det handlar om med tillgång till samtliga spellägen, karaktärer och kartor. Nedan hittar du en video som förklarar charmen med spelet för nybörjare.

Ubisoft har även passat på att utannonsera två nya operators till spelet: Den stenhårda kravallpolisen Clash är en hejare på att kontrollera stora folkmassor och den första försvararen med en sköld, medan anfallaren Maverick förlitar sig på sin snabba hjärna och sanna McGyver-skills – han bär till exempel runt på en hemmagjord blåslampa som gör hål i metall och skapar dödsgropar.

Spelkartan Hereford Base får en makover med flera förändringar som kommer göra den bättre lämpad för tävlingsspel. Videon som du hittar via länken detaljerar flera av förändringarna så hade du problem med kartan tidigare är chanserna goda att du kommer få en bättre upplevelse inom kort. Fler detaljer om kommande Operation Grim Sky är att vänta under morgondagen på Twitch.

Gratishelgen är aktiv på samtliga plattformar och all framgång under helgen kan föras över till fullversionen av spelet. Den som vill fortsätta att spela efter att ha bildat sig en uppfattning under helgen kan passa på att klicka hem spelet med 60 % rabatt vid köp av antingen Standard eller Advanced Edition.