Sony är tydligen i firartagen. I slutet på månaden (24 augusti) kommer de att släppa en limited edition PS4 Pro, för att basunera ut att man sålt över 500 miljoner stationära och handhållna konsoler märkta Playstation.

Det handlar om en mörkblå, något genomskinlig maskin som kommer med ett vaertikalställ, en kamera och 2 tb hårddisk. Endast 50 000 exemplar har tillverkats, och fronten på varje enhet kommer att prydas av en kopparplakett med det unika serienumret inetsat. Separat säljer man en dualshock i samma tema.

Här i Europa har man kunnat förhandsboka konsolen sedan 14 augusti, och den ser redan ut att vara slutsåld hos handlare som Webhallen och Amazon UK. Det är inte en vild gissning att säga att den kommer hitta ut på andrahandsmarknaden för betydligt mer än 5800:- (Webhallen) efter release. *De exakt 525,3 miljonerna sålda enheterna inkluderar allt från PSP och PS Vita till PS4.

Snygg tycker vi, men är det värt slantarna? Har du beställt? Har du hittat någon som fortfarande har burken till försäljning? Berätta!