Om mindre än en månad släpps Nvidias nya grafikkortsserie och förhandsuppgifter skvallrar om att prestandan kommer ta ett rejält kliv i jämförelse med 10-serien. Enligt deras egna tester kan vi förvänta oss en 50-procentig ökning i jämförelse med Geforce GTX 1080-korten men de första korten kommer dock att kosta en rejäl slant, Geforce RTX 2018 Ti landar på ett pris från cirka 13 000 och uppåt.

Prestandasiffror från populära spel i 4K och 60 fps

Sedan vi skrev den första nyheten om de svenska priserna på Geforce RTX-serien har nya kort dykt upp på prisjakt varför vi passar på att lista alla. Har du en tillverkare du alltid återvänder till eller är det priset på ett grafikkort som är den avgörande faktorn?

Pris på Nvidia Geforce RTX 2080

Geforce RTX 2080-korten kommer kanske inte bli storsäljarna, många väntar nog på de lite mer beskedligt prissatta 2070-, 2060- och 2050-korten som förväntas dyka upp inom de närmaste månaderna. Om du redan nu letar efter uppgradering av grafikkortet finns det dock en rad modeller att välja mellan.

Pris på Nvidia Geforce RTX 2080 Ti

Ti-modellerna är de riktiga entusiastkorten, vilket avspeglas i prislappen då många av korten kostar som en hel gamingdator i med hyfsat prestanda. Förutom att ha 11 gig DDR6-ram istället för 2080-kortens 8 har de också flera andra parametrar som är ordentligt biffigare. Du hittar alla specifikationer från Geforce RTX 2080 Ti-korten här.