Dungeon Fighter Online må toppa inkomstlistan men helt ärligt, varför?

Superdata, analysföretaget med världens bästa namn, har släppt listorna för spelen som drog in mest pengar på den digitala spelmarknaden under juli månad. Som väntat fortsätter Fortnite att växa och toppar konsollistan, följt av Fifa 18 och Grand Theft Auto V på andra- respektive tredjeplats. Multiplayer-uppdateringen till No Man's Sky väckte nytt intresse i det två år gamla spelet som beräknas ha dragit in 218 miljoner kr under månaden och haft två miljoner aktiva spelare.

Konsollistan domineras annars av AAA-titlar såsom Call of Duty men det är också intressant att Ubisoft har hela fyra spel på topp tio - Rainbox Six: Siege, The Crew 2, Far Cry 5 och Ghost Recon: Wildlands. Uppenbarligen gör de något rätt.

En titt på pc-listan visar att topplaceringen går till Dungeon Fighter Online, ett spel få i västvärlden vet existerar (se gameplay nedan) och det märks att pc-marknaden är stark i Asien med League of Legends och Crossfire på andra- respektive tredjeplats. Fortnite, som inte är släppt i Kina, får här bara en femteplats, med Playerunknown's Battlegrounds i ryggen. På sjunde plats hittar vi World of Warcraft, vars expansion inte släpptes förrän i augusti. Därför ska det bli intressant att se om spelet klättrar i nästa månads sammanställning.

PC:

 1. Dungeon Fighter Online

 2. League of Legends

 3. Crossfire

 4. Fantasy Westward Journey Online II

 5. Fortnite: Battle Royale

 6. PlayerUnknown's Battlegrounds

 7. World of Warcraft

 8. World of Tanks

 9. Counter-Strike: Global Offensive

 10. DOTA 2

Konsol

 1. Fortnite: Battle Royale

 2. FIFA 18

 3. Grand Theft Auto V

 4. Call of Duty: WWII

 5. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

 6. No Man's Sky

 7. The Crew 2

 8. Far Cry 5

 9. Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands

 10. NBA 2K18

Mobil

 1. Honour of Kings

 2. QQ Speed

 3. Pokemon Go

 4. Knives Out

 5. Fantasy Westward Journey

 6. Clash Royale

 7. Fate/Grand Order

 8. Monster Strike

 9. Candy Crush Saga

 10. Clash of Clans

Skicka en rättelse