Tre personer har avlidit, däribland gärningsannen själv, efter en skjutning i samband med en e-sportsturnering Florida, USA i går kväll svensk tid.

Händelsen ägde rum i ett köpcenter i staden Jacksonville i norra Florida, och man tävlade i Madden NFL 19. Gärningsmannen ska enligt vittnen ha blivit arg efter en förlust. Han ska då ha hämtat ett vapen i sin bil, gått tillbaka och börjat skjuta folk. Två personer har avlidit och omkring tio skadats, varav en allvarligt. Gärningsmanen ska därpå ha avslutat sitt liv, säger en talesperson för Jacksonville-polisen. Polisen har identifierat den misstänkte gärningsmannen som en 24-åring från Baltimore.

Ansvariga för EA Sports och Madden NFL skriver att man beklagar sorgen och man fördömer våldshandlingar som denna. Gårdagens Madden NFL-turnering var ett kval till huvudeventet i Las Vegas i oktober, som har en prispott på 165 000 dollar och där vinnaren får 25 000 dollar. I nuläget har man inte sagt något om hur huvudturngeringen eventuellt påverkas, men händelsen har på annat håll väckt diskussioner kring säkerhet vid liknande evenemang.