Gärningsmannen också avliden.

Tre personer har avlidit, däribland gärningsannen själv, efter en skjutning i samband med en e-sportsturnering Florida, USA i går kväll svensk tid.

Händelsen ägde rum i ett köpcenter i staden Jacksonville i norra Florida, och man tävlade i Madden NFL 19. Gärningsmannen ska enligt vittnen ha blivit arg efter en förlust. Han ska då ha hämtat ett vapen i sin bil, gått tillbaka och börjat skjuta folk. Två personer har avlidit och omkring tio skadats, varav en allvarligt. Gärningsmanen ska därpå ha avslutat sitt liv, säger en talesperson för Jacksonville-polisen. Polisen har identifierat den misstänkte gärningsmannen som en 24-åring från Baltimore.

Ansvariga för EA Sports och Madden NFL skriver att man beklagar sorgen och man fördömer våldshandlingar som denna. Gårdagens Madden NFL-turnering var ett kval till huvudeventet i Las Vegas i oktober, som har en prispott på 165 000 dollar och där vinnaren får 25 000 dollar. I nuläget har man inte sagt något om hur huvudturngeringen eventuellt påverkas, men händelsen har på annat håll väckt diskussioner kring säkerhet vid liknande evenemang.

Tack till NuZ för detta #nyhetstips!
Det är så djupt tragiskt för alla inblandade parter. Att det kommer användas som politiska tillhyggen i debatt om tv-spel, våld, skjutningar och utanförskap är givet, men tråkigt. Tragedin ligger knappast i det forum det handlar om, det är familjerna... 29/08 Allt. Till att börja med har vi inte en sund vapenkultur. Är det sunt att bara kriminella har vapen? och laglydigt folk inte får eller kan försvara sig? Fungerande psykvård i Sverige? Skojar han? Antagligen känner ingen av er till katastrof-reformerna... 28/08 En sak jag vill tillägga angående mental (o)hälsa är att påstå att, "man måste vara psykisk sjuk om man gör något sånt" är lite för generöst att säga eftersom det antyder om att människan på något vis skulle vara helt perfekt från att kunna begå det som... 28/08 Haha ja, det är sinnessjukt. Farbrorn till mig som varit i Texas berättade att i en helt vanlig stor mataffär så stod en snubbe och sålde rejäla hagelbrakare mitt i affären precis som andra skulle stå och sälja smakprover av mat. Snubben var riktigt sla... 28/08 Förklara gärna vad som var dumt i det han sa. 28/08 Kan pengar i e sport vara anledningen, inte bara att han förlorade? 28/08 Det var bland det dummaste jag läst. 27/08 Synd om offren och deras familjer. Varför sånt här händer i usa är pga deras folk håller på gå under. Lättillgängliga vapen och vanliga människor som lever i extrem stress pga jakt på karriärer och pengar. Det är usa i ett nötskal till stora delar 27/08 Det kan vara bra att veta att självmord räknas in statistiken för eldvapen-mord. 2013 var 63% av fallen, just självmord. 27/08 Cyniskt, javisst, men jag är glad över att det inte var ett skjutar-spel som de spelade. Den här debatten skall inte handla om spel utan om tillgången till vapen. 27/08
Skicka en rättelse