Räkna inte med en förgrenande berättelse.

Bioware är kända för Mass Effect och Dragon Age; rollspel där spelarens val formar världen och berättelsen. Actionrollspelet Anthem (med betoning på action, av allt att döma) ser dock ut att bli något mycket annorlunda. Detta skvallrar inte minst den 19 minuter långa E3-demon om.

Bioware har varit ganska tysta om Anthem-storyn, men för VG247 bekräftar regissören Jonathan Warner att Bioware den här gången kommer berätta historien på ett annat vis.

There will be player choice. I think that Anthem, being a shared world social RPG, we’re focusing less on a massively branching story and more on making it a more personal narrative. There’s definitely choices in there that you’re making, but the focus is a little bit different for this game.

Du kommer att kunna sätta viss prägel på din hembas, Fort Tarsis, men resten av spelvärlden delar du med andra och Bioware är noga med att det verkligen ska kännas som att ni delar på den. Därför blir det förstås svårt för en spelare att påverka världen på särskilt dramatiska vis.

Anthem blir något annorlunda för Bioware. Den 22 februari får vi se om det är en bra sak.

@ulrik.borg: Håller med dig, storys har de aldrig varit några mästare på medan de däremot faktiskt har varit riktigt skarpa när de kommer till att skapa trovärdiga karaktärer och världar som inte bara handlade om kampen mellan gott och ont, även om tema... 29/08 Ummm..... Det finns väl ingen kvar på Bioware som KAN skriva stories? Drew Karpwhateverhisnameis smällde väl igen den sista dörren på vägen ut? Upprepar vad jag brukar säga: Förstår inte Biowares "rykte" för att skriva bra stories. De ska ha credit för... 28/08 Kanske ett spel inte många känner till, utvecklat av Bioware innan de gjorde Baldur´s Gate. De gjorde även uppföljaren till MDK som inte alls verkar ha levt upp till deras namn för att inte nämna Sonic spelet. Bioware lyckades bäst när de gjorde "rena"... 27/08 Inställningen man borde ha till alla spel. 27/08 Blir mer och mer ointressant detta. Vad håller de på med? Bioware...jisses. 27/08 Säkert. Om BioWare gör "något helt annat än de normalt gör", så blir det nog, "samma som alla andra redan gjort åravis". 27/08 Av de videos man sett tycker jag inte det låter särskilt lovande, en Destiny rip-off med samma trams i. Hoppas på en demo så man får testa. Däremot är man lite orolig om end-game då vi inte sett eller hört mycket om det. "Den som lever får se" 27/08 De har verkligen fallit långt ifrån vad de en gång var. Bioware bara till namnet. 27/08 Vågar man hoppas på något linjärt? 27/08 @CARTMAN: De har sagt att det går. Du ska kunna välja att spela själv, med vänner, eller "randoms". Fast jag måste säga att denna typen av spel brukar vara roligare att spela med andra. 27/08
Skicka en rättelse