Något för de påstådda 2020-konsolerna?

När Xbox One X utannonserades lovade Phil Spencer "high-fidelity VR". Tidigare i somras var det dock annat ljud i skällan då Microsoft sa att det inte längre fanns några VR-planer. Snopet.

Nu hävdar två källor, via Cnet, att det inte är en fråga om Microsoft tänker utmana Oculus Rift och HTC Vive, utan frågan om när. Källorna menar att Microsoft inväntar trådlös virtual reality och skärmar med högre hi-fi. De som var involverade i Xbox Ones VR-projekt hävdar att detta headset skulle haft liknande specifikationer som PS VR, och Microsoft verkar sikta högre än så.

För ett tag sedan ryktades det om att Microsoft ska släppa två konsoler 2020 – en traditionell, en streaming-maskin – och kanske är tiden mogen för VR-satsningen då?

Det är snarare så att de väntar tills de faktiskt har en tillräckligt stor marknad. Med VR som bara fungerar med One X skulle de på sin höjd kunnat sälja ett par hundratusen enheter. 28/08 Psvr funkar ok och ibland över förväntan som med Resident evil. Men annars bara på gränsen av vad jaflg själv klarar av att köra. Körde en period nu i sommar svetten var brutal! :) 28/08 Dagen då VR blir konsumentvänligt i pris och användning och dagen då det kan nå samma snygga grafik och prestanda som dagens AAA+ spel kan erbjuda, då finns det en chans att HL3 börjar utvecklas. Det behöver en ny "revolutionerande" gimmick precis som... 28/08 Testade VR med vive på en vr bar och det var grymt. Störde mig inte alls på upplösning. Lite bättre fov så. Men det gör sig nog bäst på typ arkadhallar etc. Med en gäng vänner som en helkväll. De har även råd att ta kostnaden för nya headset etc. Betala... 28/08 Frågan är om problemet med illamående någonsin kommer kunna lösas, kroppen är väldigt bra på att märka minsta skillnaden och fram tills man har vant sig så tror jag inte att man kommer undan inkörsperioden. Helst inte när vi börjar prata trådlöst, komme... 27/08 Klokt att vänta tills tekniken är mer mogen. Samt även utbudet. 27/08 Själv vägrar jag spela tills vi har fotorealistisk grafik. Samma argument som att de går inte köra VR för vi har inte Retina upplösningar. Kablar är inte större problem än kablarna till mus och tangentbord. Har man problem med dessa kablar kommer man... 27/08 Tekniken är här och fungerar grymt. Men en pixelperfekt bild, vilket är då ultimata målet är inte här nej. 27/08 Mer VR åt folket! 27/08 3 miljoner är ganska många men det är svårt att motivera att göra spel och sådant för 3 miljoner potentiella kunder kontra 70 miljoner potentiella kunder. 3M är inte dåligt. men jag är ganska säker på att det är bra mycket färre än beräknat. VR har sin... 27/08
Skicka en rättelse