Ryktena om Xbox All Access stämde – Microsoft har nu avtäckt tjänsten, som går ut på att man köper en Xbox One-konsol och tjänsterna Live Gold och Game Pass på avbetalning över 24 månader.

Det handlar alltså om att avbetalningsköpa konsol och kringtjänster. Tjänsten finns enbart i Nordamerika, den säljs enbart i fysiska butiker under begränsad tid och så länge lagret räcker. Om du bockar av alla dessa krav kan du välja mellan en Xbox One S-konsol med 1 TB lagring eller en Xbox One X. Priserna börjar på 22 dollar/månad för Xbox One S (524 dollar totalt, enligt Microsoft 120 dollar lägre än om du köpt prylarna/tjänsterna separat). Xbox One X-tjänsten kostar från 35 dollar/månad, vilket ger ett totalpris på 840 dollar.

Xbox Live Gold krävs för att spela multiplayer över nätet med Xbox-konsoler. Den ger också rabatter på spel och ibland får man spel gratis. Tjänsten har funnits ända sedan den första Xboxen och Microsoft tar 60 dollar för ett årsabonnemang (kan köpas billigare från andra handlare). Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst som ger dig tillgång till ett 100-tal spel. Ordinarie pris är 10 dollar i månaden.

Svenska Microsoft säger till FZ att man i nuläget inte har någon information om när och i så fall i vilken form Xbox All Access kommer till Sverige.