Gäller Overwatch och Heroes of the Storm.

I november inledde den belgiska spelkommissionen en undersökning som skulle slå fast huruvida lootlådor är gambling. I april slog man fast att lootlådorna i FIFA 18, Overwatch och Counter-Strike: Global Offensive är chansbaserade, bryter mot landets lagar och – kort sagt – är olagliga.

Nu har Blizzard plockat bort möjligheten att köpa lootlådor för riktiga pengar i Overwatch och Heroes of the Storm, då man helt enkelt inte har något val. I ett uttalande säger man:

While we at Blizzard were surprised by this conclusion and do not share the same opinion, we have decided to comply with their interpretation of Belgian law. As a result, we have no choice but to implement measures that will prevent Overwatch and Heroes of the Storm players located in Belgium from purchasing in-game loot boxes and loot chests with real money and gems.

Valve har gjort det, liksom 2K Games. EA fortsätter dock göra motstånd.

Både alliansen och de rödgröna vill se ökad skatt på handel av virtuella varor. 29/08 Haha, ja. Jag förstår dig och det är ju helt klart en gråzon. Men om Belgien tycker att det är gambling och andra länder inte så får EA anpassa sig till respektive marknad om vad som gäller just där. Mest det som störde mig. Men du har rätt. Vi släpper... 29/08 Jag håller inte med om att det är gambling. Du får exakt det som står i information om paketen. Men den diskussionen kommer bli jätte lång om vi börjar. så lika bra att släppa den på en gång :D 29/08 Nu förstod du mig inte. Jag har inte sagt att det borde införas. Det vill de (EA) givetvis inte ha. Då är det ju inte gambling längre. Ångerrätt på random loot går heller inte ihop vilket i sig säger att just detta är GAMBLING. Min poäng är att man skal... 29/08 Varför skulle man ha ångerrätt på innehåll i paketen? hahaha 29/08 Jag har aldrig gillat loot-lådorna eller det kufiska sättet de valt att tjäna pengar på. 29/08 Ah, vad synd för de. Håller med Blizzard. Gillar personligen att köpa loot lådor för riktiga pengar ibland, speciellt vid events. Gott att EA kämpar emot lite för att sätts ner foten, men givetvis måste de respektera lagen sedan om det inte funkar. Sorr... 29/08 Självklart är EA motsträviga. Deras kort är verkligen gambling. Knappast ångerrätt om man inte är nöjd med innehållet liksom. Tycker det är positivt att Blizzard respekterar Belgisk lag. Förbannad för att EA inte respekterar lagar och regler. De är verk... 28/08 bra tycker jag. Dock förstår jag inte skillnaden mellan dessa lootlådor och booster packs i exempelvis MTG, Hs eller gwent. Känns ju som att de också bör tittas på. 28/08 "While we at Blizzard were surprised by this conclusion and do not share the same opinion", klart man som företag inte håller med när pengarna bara fräser in. ;) 28/08
Skicka en rättelse