"Bästa spelet i den 32 år gamla serien."

"Bästa spelet i den 32 år gamla serien", skriver Kotaku. Wccftech säger: "En modern klassiker". Betygen på Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age har börjat rassla in och snittet på de 32 recensionerna är mäktiga 90 hos Opencritic. Några pinnhål högre än en annan JRPG-älskling som släppts i år, Ni no Kuni II, som snittar på finfina 87. Ett bra år för japanska spelsagor.

Faktum är dock att Dragon Quest XI släpptes redan sommaren 2017 i Japan, men hit kommer det till Playstation 4 och pc först den 4 september. Senare ska det också släppas till Switch.

Funderar på att testa denna spelserie. Frågan är bara, PS4 Pro eller PC? Man vill ju lira i 4K/60fps om möjligt. 29/08 Ser onekligen ut som det kan bli det bästa DQ någonsin. Min favorit är 8an och klarade nyligen ut 7an så kommer inte spela vid lansering men framöver absolut. 29/08 @Chomag Smaken är som baken. Du gillar inte JRPGs rent generellt, det står klart. Jag gillar JRPGs och anser inte att de är "tonårs edgy". Spel behöver inte vara amerikansk dussin smörja så som Marvel, Call of duty etc eller mörk fantasy med mycket nake... 29/08 Som sagt, jag har aldrig spelat något spel i DQ serien och är det som de flesta andra spel i genren lär jag tyvärr inte gilla det här heller om det inte sticker ut rejält spel och berättarmässigt från det vanliga "tonårs edgy" J-RPG träsket. Sen ska jag... 29/08 Jag har försökt i många år att lira JRPG's, men de är inte min grej i 99 fall av 100. Hade Bioware eller CDPR släppt ett spel likt No no Kuni 2, med en så basal story, klichéartade karaktärer, så simpla spelmekaniker, utan röstskådespel och så vidare,... 29/08 Lite småsugen på att köra det här men vet inte hur man ska få tid nu när Wow äter upp all speltid. Blir väl till att köpa o lägga på backlog-hyllan kanske. 29/08 Va bra tvungen och svara, för verkar inte va många mer än du uberpwnage2.0 som märkt att det har kommit patch som fixat de här problemet med att de är för enkelt, jag körde igenom hela spelet på expert och jag tyckte då inte de va enkelt. Fastnade total... 29/08 Blir kanske ett köp till switchen. Har lite kvar på octopath. Men dröjer väl ett tag till switchen kan jag tänka 29/08 Kanske får spana in det. Ser ut som det behållit lite av den där barnsliga charmen som final fantasy tappat bort. 29/08 Kanske blir ett köp. Gillar karaktärsdesignen och en del JRPG. Fast som en del skriver, kan vara överhypat. Ni no Kuni 2 tog jag platium i men skulle inte ge det mer än en 7a. Dålig story, splittrat spel, ganska tråkig värld, menlösa pussel men trots... 28/08
Skicka en rättelse