Ska ju funka på PS4 och Xbox One också. Men demon kördes på biffig pc.

Häromdagen fick vi äntligen se hela den omkring 48 minuter långa Cyberpunk 2077-demonstrationen som tidigare visats för journalister på E3 och Gamescom. Många lät sig imponeras över de sömlösa övergångarna från slutna byggnader till att fara runt i Night City.

Optimering har haft hög prioritet ända från början av utvecklingen säger lead cinematic animator Maciej Pietras till CGMagazine. Och han låter förstå att demon ändå kräver en del: den kördes på en pc bestyckad med i7-processor och ett Geforce GTX 1080 Ti-grafikkort.

Vi visste att vi släpper spelet till pc, PS4 och Xbox One. Och vi började optimeringsprocessen redan från start. Så det är därför det du ser körs på en pc, ungefär en i7 och 1080 Ti. Vi har tänkt på optimering ända från början, hur streamingen fungerar, hur vi lägger till excempelvis global ljussättning utan att överbelasta processorn.

CD Projekt sa nyligen att Cyberpunk 2077 varit under utveckling i sex år och nu är spelbart från början till slut. Vilket inte på något vis innebär att spelet är färdigt. Det finns inget relasedatum än, så vi kan bara spekulera kring när det kan tänkas dyka upp. Men med tanke på att det sannolikt vankas nya konsoler från Microsoft och Sony inom ett par år så kan vi kanske räkna med att CD Projekt förr eller senare tänker släppa spelet också till dem.

Inget som inte finns på PS4 store är värt att förboka. 29/08 Steam är så generellt det någonsin kan bli, och det stämmer inte överens med dina slutsatser. 29/08 Visst är det så, men dagens cpu:er klarar rätt mycket om spelet bara optimeras ordentligt, samtidigt så finns ju Vulkan och DirectX 12. Antar att det kanske inte är värt det rent ekonomiskt att ha separat AI och sånt för PC och konsol. Men man blir lite... 29/08 Håller med. DF hade en bra video om det för ett tag sedan där de förklarade att de veka CPUerna i dagens konsoler håller tillbaka bättre AI, fysik och simulation. Förhoppningsvis tar nästa generation ett ordentligt kliv i den riktningen. 29/08 Funderar på en 1070, men kommer vänta tills Cyberpunk släpps så kommer den förmodligen bli billigare. Annars en 1080 men beror helt på vad det kostar innan releasen. 29/08 köp en gtx 1070, bra kräm för stålarna om man inte ska köra vr/4k 29/08 Jo självklart är det vanligare med gammal än ny hårdrara. så är det ju med nästan allt eftersom det brukar vara billigare att ha kvar det gamla. Men du får det att framstå som att det är ovanligt med grejer bättre än ett mellanklasskort från 2012. Det... 29/08 Cyberpunk demot kördes på denna: CPU: Intel i7-8700K Motherboard: ASUS ROG Strix Z370-I Gaming RAM: G. Skill Ripjaws, V 2x16GB, 3000MHz, CL15 GPU: GeForce GTX 1080Ti SSD: Samsung 960 Pro 512 GB M.2 PCIe PSU: Corsair SF600 600W Källa: https://nordic.ign.... 29/08 Såklart bra att de optimerar och utvecklar bättre grafik. Men hellre än grafik hade jag sett mer avancerad AI och avancerade spelfunktioner, något som jag inte tycker förbättrats på länge. Grafik är värt piss om spelet inte är roligt att spela. 29/08 Hur är det "ungefär" en i7 och 1080Ti? 29/08
Skicka en rättelse