Spelmässan PAX West är igång i Seattle och imorgon startar där den kanske största Fortnite-turneringen hittills, med en prispott på 13,6 miljoner kronor, varav drygt 2 miljoner går till förstapristagaren. En helt klart imponerande summa och ett smart turneringsupplägg bäddar för intensiva matcher och två svenska esportare, båda från organisationen Alliance, är på plats.

Så här ser poängsystemet ut
VICTORY ROYALE: +3 POINTS
2ND-3RD PLACE: +2 POINTS
4TH-10TH PLACE: +1 POINT
3-4 ELIMINATIONS: +1 POINT*
5-6 ELIMINATIONS: +2 POINTS*
7+ ELIMINATIONS: +3 POINTS*

Är du en aggresiv spelare med många eliminations kan du alltså få lika många poäng som för själva vinsten, vilket förhoppningsvis gör att vi slipper se massa fegspel som under den allra första stora PUBG-turneringen och sommarens Fortnite-drabbning. Dessa extrapoäng delas dock bara ut en gång per match, så även om du får 10 eliminations får du inte mer än 3 poäng.

För att få fram startfältet till den stora finalen på måndag kommer man att köra kvalmatcher fredag till och med söndag. Varje dag är indelad i tre heat om två matcher vardera. När de är spelade tar man de 32 bästa spelarna från varje heat för en delfinal där 33 personer går vidare till den stora finalen. Den kommer i sin tur att bestå av sex matcher så att alla 99 finalister får en chans att plocka så många poäng som möjligt.

De svenska spelarna du ska hålla utkik efter heter Harald "Powder" Gimre och Gustav "Tickeling" Hogland, vilka egentligen ska spela som en duo, men denna turnering har inga lagdiscipliner.