25 dollar för en virtuell biljett till nästa Citizencon.

Ja, Star Citizen är en tokambitiös rymdsimulator från självaste Chris Roberts men när man har dragit in 1,7 miljarder kronor på ett spel som inte är släppt än och vill ha 25 dollar för en digital biljett till deras nästa Citizencon, är reaktionerna förväntade. Tråden på Reddit är full av arga backers, trots att vissa av dem redan har gratis access tack vare att de spenderat minst 9 000 kr (1 000 dollar) på spelet.

Följande ingår i den digitala biljetten:

Digital Ticket for CitizenCon 2948. Includes live streaming access to all presentations, exclusive digital items given away at CitizenCon, including an in-game wearable duster jacket, CitizenCon 2948 trophy, CitizenCon 2948 Weapon, access to purchase exclusive CitizenCon merchandise, plus an Imperator subscription for the month of October.

Att ta betalt för digitala biljetter till mässor är dock inget unikt för Star Citizen. Blizzard har tidigare tagit 40 dollar för sina Virtual Tickets till Blizzcon, vilka också erbjuder olika belöningar, samtidigt som öppningsceremoni och alla esports-streams varit gratis för alla.

@Tobias Solem: Lögner och sjukaste fallet av falsk marknadsföring jag sett, absolut. Men vi fick ju en produkt, och nu har de lagt mer pengar på att försöka fixa det. Huvudgrejen med scams är väl att lura folk på pengar? Det tycker jag inte de gjort. 04/09 https://www.youtube.com/watch?v=RvAwB7ogkik 03/09 1. Lögnerna När spelet presenterades visades spelmekaniker som byggde upp en hel del hype kring spelet. Sean Murray pratade om ett spel som alla ville ha. Med multiplayer, flottor, med mera. 2. Sonys reklammaskin Sony la ännu mer promotion för lögnerna... 03/09 "Ungefär lika bra"... Eh, nej? Det du skriver har ju inget att göra med det som jag skrev. Går inte att jämföra överhuvudtaget! :D Vad spelar det för någon roll vad jag stödjer? Titta på vad jag skriver istället, dvs det faktum att man tar av pengar som... 03/09 Ungefär lika bra som att lägga enormt mycket tid på att skapa skepp för flera tusen kronor att köpa och lägga till mer och mer saker för kunderna att spendera ännu mer pengar på istället för att bli klara med grundspelet dom redan har chashat in 100 gån... 03/09 Om ni inte vill se konventet hända är det väl bara att skita i att vara delaktig ? Förstår verkligen inte problemet ? Betala inte då. Hur jävla svårt är det. 03/09 Hur tycker du NMS var en scam? 02/09 Man måste hypa så mycket som möjligt om man vill att pengarna ska rulla in. 02/09 Är det bara jag som tycker det känns lite overkill att ens ha sådana här event för ett spel som inte ens är släppt?... 02/09 Att folk är så lättlurade hahaha. 02/09
Skicka en rättelse