Vi får chans att provskjuta Bioware-spelet innan fullversionen släpps.

Med Anthem ger sig Bioware ut på helt nya jaktmarker. Kanadensarna, som gjort sig ett namn med singleplayerrollspel, testar nu kooperativ multiplayer i beständig värld. Lämpligt nog kommer en demoversion göras tillgänglig den 1 februari, ett par veckor innan spelet släpps. Demon lanseras till samtliga plattformar (pc, PS4, Xbox One) samtidigt.

Och det är en hederlig gammal multiplayer-demo, avsedd att ge spelarna en bild av hur Anthem fungerar och inte ett tech-demo för att testa nätverksstruktur och liknande, berättar Bioware-medarbetarna Mark Darrah och Mike Gamble för PC Gamer.

Enligt spelets hemsida får man tillgång till demon antingen genom att förhandsboka spelet eller ha ett Origin Access- eller EA Access-konto.

Anthem släpps den 21 februari 2019.

@veckans: Du missar poängen. Att ha MP läge != vara känt för att vara ett MP spel. BG 1 och 2 var primärt SP. 03/09 Det man är lite rädd för, eller jag i allafall, är dels att man inte kommer kunna spela själv, utan måste ha med sig någon... någon som kanske inte finns. Samt att världen kommer kännas platt - då pga att det springer runt massa härliga spelare och hopp... 03/09 Gud är stor! 03/09 3 av 3 spel som gjorde BioWare kända har multiplayerläge. Även ME2/ME3(?) hade något halvtaskigt multiplayerläge vill jag minnas, men de spelen var inte de som etablerade BioWare. Men ska man blanda in hur pass "bra" spelen är beroende på läge så kan... 03/09 Destiny 2 var ju ett bra spel imho, bara det att det tog slut väldigt fort. Lyckas dom göra nått liknande destiny 2 fast med betydligt mer innehåll kan det nog bli ok. 03/09 Nice, låter bra. :) Börjar faktiskt bli lite hyped nu faktiskt, speciellt då de snackat lite mer om hur SP ska fungera ihop med MP. Sen, vad jag hört, så kommer de ha beta också som man kan spela, utöver detta demo som kommer den 1 februari. 03/09 Det var en direkt kontring till ditt argument, som nu verkar spåra iväg till något helt annat. Jag skrev aldrig att det betyder att spelet kommer bli bra. 03/09 @veckans: För oss gamlingar, ja. För nästa generation gjorde de sig ett namn med de senare nämnda. Poäng kvarstår, 5 spelserier nämnda, 1 känt som ett bra MP spel. 03/09 Tror snarare att det var Baldur´s Gate 1-2 och Neverwinter Nights som nämndes ovan. Av de spelen är det främst NWN som är förknippat med MP, BG 1 och 2 är betydligt mer fokuserat kring SP och det var framför allt första spelet som gjorde Bioware till... 03/09 Fast det är ju knappast Mass Effect och Dragon Age BioWare gjorde sig ett namn med, de var redan ett respekterat namn i branschen sedan länge när de skapade den. 03/09
Skicka en rättelse