Dota 2 släpptes 2013, och det är Valves senaste release av ett fullstort spel. Senaste stora singleplayer-spelet är Dota 2 från 2013. Sedan dess har Valve lagt resurser på saker som en VR-satsning med HTC Vive, det föga framgångsrika Steam Machine och det lite mer framgångsrika Steam. Och i november släpper man ju faktiskt ett spel: kortspelet Artifact.

Men nu ska man vara redo för fler spelprojekt, säger Artifact-kodaren Brandon Reinhart till IGN. Han förklarar att Valve nu befinner sig i ett läge där man är redo att "investera och fokusera mycket mer på spel igen". Han kommenterar också en del åsikter på nätet om att Valve bara sitter och rullar tummar medan pengarna rullar in med att man jobbar "riktigt hårt" med att ge ut "ett gäng högkvalitativa spel".

Det här är förstås inget konkret löfte om ett nära förestående Half-Life 3 eller Portal 3. Men det blir ändå intressant eftersom det ligger helt i linje med Gabe Newells uttalande från i våras där han sa just att Valve kommer börja skeppa spel igen.

Some day, some day, some day. Dominion.