Redo att öppna spelventilen.

Dota 2 släpptes 2013, och det är Valves senaste release av ett fullstort spel. Senaste stora singleplayer-spelet är Dota 2 från 2013. Sedan dess har Valve lagt resurser på saker som en VR-satsning med HTC Vive, det föga framgångsrika Steam Machine och det lite mer framgångsrika Steam. Och i november släpper man ju faktiskt ett spel: kortspelet Artifact.

Men nu ska man vara redo för fler spelprojekt, säger Artifact-kodaren Brandon Reinhart till IGN. Han förklarar att Valve nu befinner sig i ett läge där man är redo att "investera och fokusera mycket mer på spel igen". Han kommenterar också en del åsikter på nätet om att Valve bara sitter och rullar tummar medan pengarna rullar in med att man jobbar "riktigt hårt" med att ge ut "ett gäng högkvalitativa spel".

Det här är förstås inget konkret löfte om ett nära förestående Half-Life 3 eller Portal 3. Men det blir ändå intressant eftersom det ligger helt i linje med Gabe Newells uttalande från i våras där han sa just att Valve kommer börja skeppa spel igen.

Some day, some day, some day. Dominion.

Om man bortser från att båda spelen var tekniskt banbrytande på flera sätt och lämnade massiva intryck när de släpptes så vill man naturligtvis veta hur storyn fortsätter. Spelens innehåll och berättande var helt unika när det begav sig och är nog för... 05/09 Till alla de som tror på battle royale eller kortspel: Tyvärr verkar det vara där 90% av betalande konsumenter finns idag om man vill tjäna pengar i branschen. 05/09 Orka Half-Life 3. Bryr mig inte ens längre om det, och fan så jäkla bra var inte HL2. 1:an däremot... 05/09 Sorry men Valve är ett skämt idag, klarar inte ens av att utveckla spel utan måste köpa studios hela tiden. Deras interna kultur är bland dom största orsaker till att dom inte längre klarar av att utveckla egna spela som folk vill ha.Ger oss ett kortspe... 05/09 Jag misstänker att nästa spel blir Artifact 2 alternativt Artifact: Remastered. Om sisådär fem-tio år. 04/09 Skulle vilja se Portal 3 och Half Life 3 men om de gör ett nytt spel blir det antingen ett kortspel för telefon eller battleroyal bs. 04/09 Portal var ju inte ens deras egna idé. :P Den enda nämnvärda spelserie de själva har givit upphov till är Half-Life, resten är moddar de köpt rättigheterna till. 04/09 Ser gärna en remake av HL2. Äventyret i en helt ny motor för både gamla och nya fans. Med slutet inkluderat då. Men en nytt Portal ligger faktiskt lite högre upp på listan. Att Valve inte gör spelet som alla skulle köpa är märkligt. Båda dessa spel inne... 03/09 @MaxWarp: Nostalgi? Svar på obesvarade frågor? 03/09 Som en som älskade HL när det släpptes någon gång för 100 år sedan undrar jag bara en sak: Hur fan kan folk fortfarande bry sig om skiten? 03/09
Skicka en rättelse