Riksdagsledamöter bemöter lootlådor, skatt på spel och nätneutralitet - Moderaterna först ut.

På söndag, den 9 september, är det val i Sverige och trots att FZ främst är en spelsajt är vårt intresse inte längre något som bara berör de närmast drabbade. Den svenska spel- och teknikbranschen är idag en arbetsplats för tiotusentals människor och växer stadigt för varje år. Därför ville vi ge er möjlighet att ställa frågor till rikdsagspartierna - hur de ser på ämnen som nätneutralitet, spelutbildningar och regleringar som berör våra intressen.

Alla åtta riksdagspartier tillfrågades och fem av dessa valde att ställa upp på en intervju. De som avstod var Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. Av de fem som återstod har vi lottat startordningen och vi kommer att publicera en varje dag till på fredag och först ut är Moderaterna.

Ni får hemskt gärna diskutera intervjuerna och ämnena som tas upp men vi kommer att ha nolltolerans mot utsvävningar mot andra politiska ämnen. Detta för att hålla diskussionerna trevliga och konstruktiva.

Bara sett första avsnittet med M men en fråga som borde ha lyfts som berör teknikområdet, vill de avskaffa: "kemikalieskatten"? 06/09 Kul att du gillade, trots allt. Vi svarar på din fråga högre upp i tråden. 04/09 Det kommer! 04/09 först tänkte jag spy på er politik är det värsta jag vet..men jag har ju frågat om loot lådor..ger er en stark 4 i betyg för att ni bryr er om våra frågor Kan man få veta varför vissa ej valde ställa upp? alltså vad var anledningen till att tacka nej? 04/09 De är inte end tillräckligt stora för att få en egen lapp i vallokalerna. 04/09 Det låter ju på honom att de inte har så mycket mot lootlådor så länge som det gynnar företagen och inte leder till spelmissbruk? Det är väl detta som är problemet att lootlådor? Att de anses bidra till en affärsmodell som gör produkterna dyrare än vad... 04/09 Extremt bra initiativ detta, dessutom grymt genomfört! Uppfriskande att få komma ut ur ekokammaren och höra svar på lite nya frågor. 04/09 Haha, förlåt. Jag fick för mig att vi talade om Lövet. 03/09 Det här var verkligen en trevlig överraskning - mycket professionellt och avslappnad intervju, från båda sidor! Tråkigt att SD inte kan vara med, dom kommer ju troligtvis få fler mandat än i dagsläget och kommer kunna fortsätta sin "vågmästarroll". Har... 03/09 Mycket bra! Fick svar på frågor som jag undrade över och tycker Andreas ledde detta exemplariskt! Samtidigt var det skönt att för en gångs skull få höra en politikers svar i fullo! Ska bli intressant och se vad de andra har för svar! Jag är positivt öve... 03/09
Skicka en rättelse